Eurajoki muuttaa raakamaitaan omakotitonteiksi – pitkään vireillä ollut suunnitelma matkalla maaliin

Ketunpesän kaavasta putosi Köyry pois, ja siksi omakotitontteja tulee aiemmin aiottua vähemmän.

| Päivitetty

Ketunpesän alueelle tulee yhteensä 96 omakotitonttia lähes kokonaan rakentamattomalle ja kunnan omistamalle maalle.

Eurajoen tavoite kaavoittaa lisää omakotitontteja Köyryn ja Ketunpesän alueelle on kutistunut aiemmista suunnitelmista. Keskustan eteläpuolella sijaitseva kaava-alue on nyt rajattu koskemaan lähes ainoastaan kunnan omia maita.

Samalla asemakaavauudistuksen nimestä putoaa sana Köyry pois. Köyryn alueen pois jättäminen kutistaa aiemman 110 hehtaaria kattaneen kaava-alueen noin 45 hehtaariin.

Koko Köyryn-Ketunpesän alueelle oli määrä alun perin osoittaa 169 omakotitonttia, joista rakentamattomia oli 109.

Pääosin raakamaata

Nyt valmistunut Ketunpesän alueen uusi kaavaehdotus sisältää enää 96 omakotitonttia. Alue on pääosin rakentamaton, uusi kaava sisältää yhteensä 94 tyhjää tonttia. Eurajoen kunnan omistamille raakamaille näistä tonteista sijoittuu 81 kappaletta.

Omakotialuetta Ketunpesään muodostuu liki 19 hehtaarin verran. Tontit ovat pääosin kooltaan 1 500–2 500 neliömetriä. Vain muutama tonteista on noin tuhatneliöisiä.

Lähivirkistysalueita jää asuinkorttelialueiden välisiin paikkoihin runsaat 18 hehtaaria. Ketunpesän alueelle tullaan kulkemaan länsi-itä-suuntaisen Rantapereentien kautta. Eteläisimpiin kortteleihin kuljetaan Veteraaninpolkua pitkin.

Keltainen katkoviiva näyttää, mikä on nykyinen Ketunpesän kaava-alue. Ulkopuolelle jäävät pääosin purppuralla merkityt tontit, jotka ovat jo rakennettuja. Uudet rakentamattomat tontit ovat oranssilla ja kunnan nykyinen maanomistus sinisellä.

Meni uusiksi

Ketunpesän alueen kaavoittaminen omakotikäyttöön etenee Eurajoella nyt uutena yrityksenä. Kunnanvaltuusto palautti Köyryn-Ketunpesän asemakaavoituksen uudelleen valmisteluun tämän vuoden kesäkuussa.

Valtuustossa todettiin, että kaavassa on keskeneräisyyksiä ja ongelmakohtia liittyen yksityisiin maanomistuksiin.

Ratkaisuksi löytyi kaava-alueen supistaminen pelkkään Ketunpesän alueeseen. Kaavauudistuksen ulkopuolelle jäävät Köyryn–Eurajokirannan sekä Suvannontien–Haapastentien alueet.

Eurajoen kunnanhallitus on jo käsitellyt Ketunpesän asemakaavan ja esittää eteenpäin kunnanvaltuustolle uuden kaavan hyväksymistä.

Kaavahankkeella on pitkähkö historia, sillä kunta pani Köyryn-Ketunpesän alueen asemakaavoituksen vireille jo vuonna 2013.

Alueen kaavoitus oli kuitenkin tauolla vuodet 2019–2022, koska sitä ei katsottu kiireelliseksi ja muut maankäytön kysymykset kuten valtatie 8 menivät edelle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut