Eurajoki pohtii Rikantilan koulun lakkauttamista

Kuntalaisille järjestetään kuulemistilaisuus huhtikuussa.

Rikantilan koulu Eurajoella on perustettu vuonna 1911, joten koulu täyttää tänä vuonna 111 vuotta. Tieto laskevasta oppilasmäärästä käynnisti Eurajoella keskustelun koulun lakkauttamisesta.

Laajasta kyläkouluverkostostaan tunnettu Eurajoen kunta pohtii yhden kyläkoulun lakkauttamista. Kyse on Rikantilan koulun tulevaisuudesta.

Kunnanhallitus on käynyt lähetekeskustelun kouluasiasta maaliskuun 15. päivä. Taustalla on tieto, että koulun oppilasmäärä laskee ensi syksynä 12 oppilaaseen.

Lakkauttamisen mahdollisuudesta on myös ilmoitettu koulun henkilökunnalle 22. maaliskuuta ja oppilaiden vanhemmille 29. maaliskuuta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Vesa Jalonen (kesk.) korostaa kuitenkin, että mitään päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty.

Valmistelu ei myöskään ole vielä näkynyt kunnan päätöksenteossa tai esityslistoilla, koska kyse on ollut vasta kunnanhallituksen lähetekeskustelusta.

Kuntalaisia kuullaan

Koulun lakkauttamisesta järjestetään virallinen kuulemistilaisuus 20. huhtikuuta Vuojoen kartanolla. Jalonen sanoo, että ei ole itse vielä lyönyt kantaansa lukkoon.

Aikataulukin on vielä auki, vaikka alustavasti on puhuttu jo ensi syksystä.

– Sekin on mahdollista, että joko heti tai sitten tulee joku siirtymäaika että mahdollisesti vuoden päästä. Mitään päätöksiä ei tosiaan ole tehty. Haluan kuulla, mitä mieltä eurajokelaiset ovat. Itse katson, että kun koulun oppilasmäärä on alle 15, täytyy uskaltaa se keskustelu käydä.

Valtuusto ratkaisee

Eurajoen sivistyslautakunta kokoontuu käsittelemään Rikantilan koulun asiaa kuulemistilaisuuden jälkeisellä viikolla eli 27. huhtikuuta.

Jos lakkauttamisasia etenee päätöksenteossa, on seuraavaksi kunnanhallituksen vuoro käsitellä asiaa 10. toukokuuta.

Ratkaisevassa roolissa koulupäätöksessä on kunnanvaltuusto. Valtuuston kokous on jo 16. toukokuuta, kun alun perin sen piti olla vasta kesäkuun puolella.

– Ei voi olla niin, että päätös tehdään vasta sitten, kun kevätlukukausi on päättynyt. Olisi aika epäinhimillistä, jos oppilaat eivät tiedä, sulkevatko he keväällä ovet viimeisen kerran vai eivät, Jalonen sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut