Eurajoki valmis mukaan rahoittamaan Pori–Helsinki-lentoja

Ennen euroja kunta haluaa kuitenkin keskustella yhteisistä pelisäännöistä.

Pori kyselee maakunnan muitakin kuntia Helsingin-lentojen maksajiksi. Arkistokuva on Porin lentoasemalta.

Eurajoen kunta ilmoittaa olevansa osaltaan valmis osallistumaan Porin ja Helsingin välisen lentoliikenteen rahoittamiseen jatkossa. Kunta ei kuitenkaan halua, että sen rahoitusosuutta määritetään vielä.

Kunta ilmoittaa lausunnossaan, että se pitää tärkeänä Pori–Helsinki-lentoliikenteen jatkumista. Eurajoki toteaa kuitenkin, että ennen kuin euroista puhutaan, pitää sopia yhteisistä pelisäännöistä.

Lausunnon mukaan Eurajoki edellyttää, että "ennen euromääräisen osuuden määrittämistä, käydään elinvoiman edistämiseen liittyvien panostusten osalta rakentavaa vuorovaikutusta yhteisistä toimintalinjauksista".

– Eurajoen kunta pitää myös tärkeänä, että valtion rahoitus kohtelee alueita yhdenvertaisesti, kunnanhallituksen lausunnossa todetaan.

Pori pyytänyt sitoumuksia

Porin kaupunki on lähettänyt syyskuun alussa Satakunnan kunnille kirjeen, jossa käsitellään Pori–Helsinki-lentoliikenteen jatkoa.

Porin kilpailuttama nykyinen liikennesopimus päättyy kuluvan vuoden lopussa. Pori on ilmoittanut, että se on valmis kantamaan jatkossakin päävastuun lentoliikenteen rahoittamisesta.

Samalla Porin kaupunki pyysi, että myös muut Satakunnan kunnat osallistuvat lentoliikenteen rahoittamiseen vuosina 2023 ja 2024.

Kuntia pyydettiin myös ilmoittamaan rahamäärä, jolla se osallistuu. Esimerkkinä oli mainittu 50 000 euron vuosittainen maksuosuus.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut