Eurakin nousi nyt koronakartalle – myös Raumalla yksi uusi todennettu tartunta

Kuvituskuva.

Suomessa on raportoitu 160 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viikon aikana on raportoitu 2 902 tartuntaa, mikä on 1 433 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös eilen koronatartuntoja raportoitiin alle 200, kun koko alkuviikon ajan uusia tartuntoja raportoitiin päivittäin yli 200 kappaletta. Esimerkiksi tiistaina luku oli päälle 280.

THL:n koronakarttasovelluksessa huomiota herättää uutena kuntana listalle noussut Eura. Kartassa ei näy kuntia, joissa todennettuja tapauksia on alle viisi. Nyt kartassa näkyy Eura, johon on merkitty viisi tapausta.

Myös Raumalla on yksi uusi todennettu tapaus.

Satakunnan ilmaantuvuusluku on nyt 7,9 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

THL:n mukaan koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 14 vuorokauden ajalta 50,8 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 13 293 kappaletta.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa raportoitu 351. Perjantaina määrä kasvoi yhdellä aiemmin ilmoitetusta. Sairaalahoidossa oli 56 ihmistä, joista kuusi tehohoidossa.

Lisää aiheesta

Satakunnan koronatilanne on edelleen perustasolla – alueellinen työryhmä suosittelee uusia rajoituksia yksityistilaisuuksiin