Euralaisartisti häkeltyi täysin 80 000 katsojan edessä: vieraili ensi kertaa stadionilla, jossa hänen hittinsä on ollut illan odotetuin jo 14 vuoden ajan – "ei minulla ole edes sanoja"

Carolinalaisjoukkue on soittanut Daruden hittiä stadionillaan jo 14 vuoden ajan.

Euran Hinnerjoelta lähtöisin oleva Ville Virtanen eli Darude koki melkoisen hämmennyksen viikonloppuna Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa, jossa hän esiintyi paikallisen yliopistojoukkue South Carolina Gamescocksin stadionilla.

Areenalle pakkautuneet 78 000 katsojaa viilliintyivät aivan täysin, kun suomalaisartisti saapui vierailulle. Daruden vuonna 2000 julkaisema Sandstorm sai koko stadionin yleisömassan hyppimään tasajalkaa ja pyörittämään valkoisi pyyhkeitä päänsä päällä. Vierailusta kertoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti.

– Olen tiennyt, että joillakin kappaleilla on tällainen vaikutus, mutta en ikinä ajatellut että se voisi olla minun kappaleeni. Ei minulla ole enää sanoja tähän, Darude kommentoi pelin aikana tehdyssä haastattelussa.

Daruden vierailu oli Gamecocksin pelissä erittäin odotettu, sillä Sandstorm on soinut areenan kaiuttimista ehkä useammin kuin yksikään muu kappale. The State -verkkojulkaisun artikkelin mukaan neljätoista vuotta sitten Sandtormista tuli stadionilla kestohitti, kun Gamescocks kaipasi kipeästi puolustukseltaan kahta tärkeää hyökkäyksenpysäytystä.

Euralaisartistin kappale pärähti soimaan, yleisö villiintyi, Gamescocks pysäytti Ole Missin hyökkäyksen kahdesti ja Sandstorm pauhasi kaiuttimista katkosta toiseen: Sandstorm-kuume oli syntynyt.

Daruden hittikappale on muissakin urheilutapahtumissa yksi suosituimmista tunnelmanluojista. Kappaletta on kuunneltu pelkästään Spotify-palvelussa kohta 400 miljoonaa kertaa. Päivittäin kappale kerää yli 215 000 toistokertaa eli keskimäärin kappale käynnistetään jossain päin maailmaa 2-3 kertaa joka sekuntina.

 Youtube-video vuodelta 2008, jolloin Sandstorm-kuume villitsi Gamescock-fanit.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut