Euralaiset haluavat Savikontien kuntoon ja väliajaksi koulukyydit takaisin

Savikontietä ajavat raskaan liikenteen ajoneuvot kallistuvat vaarallisesti, jos ne joutuvat lähelle tien reunaa. Kuva: Raisa Aho.

Eurassa tänä syksynä vilkastunut keskustelu Savikontien vaaroista sai sunnuntaina lisäpontta, kun kyläyhdistyksen järjestämä mielenilmaus keräsi koko joukon osallistujia. Paikalla nähtiin asiasta kiinnostuneita kuntalaisia ja kuntapäättäjiä.
Savikontien turvallisuutta heikentää valojen ja kevyenliikenteen väylän puute sekä tien huono kunto.

– Tieltä puuttuu myös kunnollinen tienpiennar, jossa pyöräilijä voisi yrittää väistää autoilijoita, kyläyhdistysaktiivi Sari Helppolainen kertoo.

Lisäksi tie on ahdas. Helppolainen pelkää tilanteita, kaksi ajoneuvoa kohtaa tiellä ja reunalla kulkee pyöräilijä tai kävelijä. Hänen mukaansa pahin tilanne olisi sellainen, jossa kaksi raskaan liikenteen ajoneuvoa tai maatalouden työkonetta osuu tielle yhtä aikaa.

Kahden auton kohtaamiset luovat Savikontiellä vaaratilanteita, sillä tilaa ei ole paljon. Kuva: Raisa Aho.

Asiaa on pidetty esillä jo useita vuosia, mutta viimeisen noin kuukauden ajan se on herättänyt aiempaa enemmän huomiota. Savikon kyläyhdistys on onnistunut saamaan palstatilaa jopa valtakunnallisissa lehdissä.

Sunnuntaina Euran koulukeskuksen pihaan kokoontui komea joukko pyöräilijöitä, kävelijöitä ja muuta väkeä ilmaisemaan huolestumisensa asiasta. Yhteensä tapahtuman vieraskirjaan kertyi 90 nimeä. Järjestäjät arvelevat, että todellisuudessa osallistujia oli lähemmäs sata, sillä kaikki eivät nimeään kirjoittaneet.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.