Euralaispoliitikon vanha vaalimainos palasi yllättäen tien varteen – "voin vakuuttaa, että en ole presidentinvaaleihin lähdössä"

Kolme varsin hyväkuntoista vaalimainosta oli ripustettu valtatie 12:n varteen.

Vasemmistoliiton Petri Salmisen ja Mikko Kauniston vaalimainokset oli kiinitetty samaan tolppaan.

Länsi-Suomen toimittaja törmäsi tällä viikolla erikoiseen näkyyn valtatie kahdellatoista lähellä Rauman Lappia.

Tien varteen valotolppaan oli kiinnitetty vanhoja vaalimainoksia.

Yhdessä tolpassa oli Vasemmistoliiton Mikko Kauniston ja Petri Salmisen eduskuntavaaleissa käyttämät tienvarsimainokset, toisessa tolpassa taas Perussuomalaisten listoilta eduskuntaan yltäneen Laura Huhtasaaren mainos.

Euralainen kunnallispoliitikko ja hyvinvointialueen aluevaltuutettu Petri Salminen oli ehtinyt kuulla mainoksen palanneen katukuvaan.

Hän ei kuitenkaa ollut edes ehtinyt nähdä mainosta, kun joku oli sen sekä Kauniston planssin käynyt poistamassa.

Länsi-Suomen tietojen mukaan Huhtasaaren mainos oli pysynyt tolpassa ainakin seuraavan vuorokauden puolelle.

– Pilke silmäkulmassa voin sanoa, että en ole lähdössä presidentinvaaleihin tai euroedustajaksi ehdolle. En siis ole itse niitä käynyt laittamassa sinne, Salminen naurahtaa.

Hyvässä kunnossa

Salmisen ja Vasemmistoliiton Satakunnan piiri puheenjohtajana toimivan Mikko Kauniston mukaan ei ole tavatonta se, että esimerkiksi irronneita mainoksia putkahtelee myöhemmin esiin ja niitä nostetaan näkyville, jotta ne voisi käydä hakemassa pois.

Kaunisto kuitenkin oli huomannut, että nyt kiinnitetyt taulut olivat verrattain hyvässä kunnossa. Ne eivät ulkonäön perusteella olisi siis keväästä saakka lojuneet ojan pohjalla.

Hän muistuttaa, että ehdokkaiden velvollisuus on hoitaa ripustamansa mainokset myös pois teiden varsilta.

– Mainoksia joka vaaleissa katoaa jonkun verran. Minultakin vietiin pelkästään Huittisista kaikkiaan neljäkymmentä mainosta tolpista.

– Vaikka mainosten paikat merkkaisi itselleen miten hyvin tahansa, niin ei mahdollisesti irronnutta mainosta viitsi montaa kymmentä metriä hangesta etsiä, Huittisissa asuva Kaunisto kertoo.

Salminen epäilee, että mainosten pystytys on yksittäisen ihmisen päähänpisto.

– En tiedä, onko tässä sitten jokin viesti jostain. Mutta sanotaan niin, että jos niitä mainoksia vielä jostain löytyy, niin pahvinkeräykseen vaan suoraan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut