Euran Jokeri-jättipotti ilahdutti jokaista viittä porukan jäsentä: "Herraisä, ei voi olla totta, voiko näin käydä?"

Yhteensä kahden miljoonan euron voiton taannut Jokeri-rivi pelattiin Loton yhteydessä Euran R-kioskilla. Näin voittajat reagoivat.

Euralaismies kertoo pistäneensä aamulla vaimonsakin puhelimesta katsomaan, että "mitä siinä oikein lukee", kun "omat silmät olivat vielä sen verran rähmässä". Pakko se oli yhteisen tarkastelun jälkeen todeksi uskoa.

Lottoporukka, jossa mies on mukana, voitti Lauantai-Jokerista viiden osuuden pelillä yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Se tarkoittaa 400 000 euron voittosummaa jokaiselle porukan jäsenelle.

Kahden miljoonan voitto euralaisporukalle

– En ole oikein koskaan tuohon Jokeriin uskonut, että voiko siitä voittaa. Kioskilla käydessäni pohdin kahden lapun välillä ja meinasin jo jättää lapun ottamatta, kun siihen oli laitettu näitä Jokereita. Lottorivejä lapussa oli kuitenkin enemmän kuin toisessa ja siitä syystä tähän valintaan päädyin. Kannatti ja tuli oikein tuplatuuria, mies totesi Veikkaukselle puhelimessa.

Vielä voiton jälkeisenä sunnuntaina tarkkaa kohdetta rahoille ei ollut tiedossa, mutta isoa helpotusta arkeen se miehelle tarkoittaa.

"Mitäs nyt sitten tapahtuu?"

Nykymuotoisessa porukkapelaamisessa kyseinen mies ei edes tiedä, keitä muut voittajat ovat.

Yksi on ainakin euralainen nainen, jolle Veikkaus sai kertoa voitosta puhelimitse. Tarkoitus oli onnitella, mutta nainen ei ollut vielä sisäistänyt asiaa. Hän kertoi kuitenkin istuvansa jo valmiiksi tuolilla ja olevansa valmis kuulemaan uutiset.

Kun voittosumman suuruus paljastui, tuli puhelimessa hetkeksi hiljaista, Veikkauksen tiedotteessa kuvaillaan.

– Herraisä, ei voi olla totta, voiko näin käydä? Yleensä en ota lappua, jossa Jokeri on mukana, mutta nyt tuli otettua. Voi hyvänen aika sentään, tässä saa melkein sydärin, mutta kyllä tämän tiedon silti mielelläni otan vastaan, kiitos vaan kovasti. Mitäs nyt sitten tapahtuu, kyselee voittaja.

Poikkeuksellisen onnekas Jokeri-paikkakunta

Veikkauksen tiedottajan Minna Sundholmin mukaan jokainen tavoitettu voittaja oli puhelimessa "valtavan onnellinen voitostaan".

– Onnellisia ei oltu ainoastaan omasta puolesta, vaan myös muiden porukan jäsenien puolesta. Eräs voittajista totesikin, että Euran kaltaiselle pienellä paikkakunnalla kahden miljoonan voitto yhdelle voittajalle olisi jo liikaa. Onnea vielä kaikille viidelle voittajalle yhteisesti, Sundholm toteaa.

Euran R-Kioski ja Veikkaus juhlistavat voittoa voittokahveilla, jotka järjestetään Euran R-Kioskilla lauantaina 30.9. aamukymmenestä alkaen.

Veikkauksesta kerrotaan, että Eurassa ollaankin "Jokerin suhteen poikkeuksellisen onnekkaita".

– Eurassa pelataan Jokeria vain hieman keskimääräistä enemmän, eli euralaiset ovat erittäin onnekkaita. Pelaamiseen suhteutettuna Euraan pitäisi osua Jokeri voitto vain noin kerran 70 vuoden aikana, asukasmäärään suhteutettuna noin kerran 100 vuodessa, kertoo Veikkauksen arvontapelien tuoteryhmäpäällikkö Juho Virnes.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut