Euran kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja vetoaa: "Säästäkää lapset lisäsäästöiltä"

Euran kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Ari Reunanen (sd.) vetoaa Euran valtuustoon lapsien ja nuorien jättämiseksi rauhaan lisäsäästöiltä vuodeksi 2016.

Euran kasvatus- ja opetustoimea ollaan ajamassa vuodeksi 2016 jopa 0,5 miljoonan euron lisäsäästöihin.

- Eikö ole ymmärretty, että luokkakokoja joudutaan jo nyt kasvattamaan aikaisempien päätösten vuoksi? Minusta lapsilta ja nuorilta ei voida vaatia nyt yhtään enempää. He ovat kortensa kekoon kantaneet, Reunanen puhisee.

Euran kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Euran talouspaineista huolimatta tuloveroprosenttia ei nosteta vuodeksi 2016, vaan talouden tasapainotus tehdään muulla tavoin. Valtuusto päättää tuloveroprosentista 9.11 ja koko talousarviosta joulukuussa.

- Jo 0,25 prosentin korotuksella voitaisiin luopua opetuksesta ja kasvatuksesta vaadittavista lisäsäästöistä, sillä se tuottaisi kunnalle verotuloja lisää noin 0,5 miljoonaa euroa vuodessa, lautakunnan puheenjohtaja kertoo kannanotossaan.

-  Veronkorotukset eivät ole patenttiratkaisu tietenkään kaikkiin taloudellisiin ongelmiin, mutta kuntalaiset tuntuvat olevan valmiita maksamaan vaikka vähän lisää veroja, jotta koulutuksesta voidaan pitää huolta.