Euran kouluratkaisuista kaivataan vielä lisäselvityksiä

Euran kasvatus- ja opetuslautakunta ei ollut valmis hyväksymään vuosille 2014-2020 virkamiestyönä laadittua laajaa kouluverkkosuunnitelmaa ja sen sisältämiä koulujen lakkautuksia. Ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina lautakunta kaipasi tehtävistä ratkaisuista vielä lisäselvityksiä ja kustannuslaskelmia.

Lautakunnan pohdinnan alla on muiden muassa yhtenäiskoulun perustaminen. Siihen sijoittuisivat Sorkkisten ja Kiukaisten koulut sekä Kiukaisten yhteiskoulu.

Ehdotuksena olleessa kouluverkkosuunnitelmassa esitettiin Sorkkisten alakoulun sekä Kiukaisten yhteiskoulun lopettamista. Lisäksi Kirkonkylän koulun erityisluokkia esitettiin siirrettäväksi Ahmasojan koulun yhteyteen. Neljäntenä muutoksena nykytilanteeseen esitetty alkuluokan loettaminen ja siirto yhdeksi perusopetuksen vuosiluokaksi oli ehdotuksista ainoa, jonka lautakunta oli valmis hyväksymään.

Myöskään Pohjois-Euran pitkään keskustelua herättäneiden varhaiskasvatuspalveluiden järjestämiseen ei lautakunnassa löytynyt yksimielisyyttä. Äänestysten jälkeen kunnanhallitus saa esityksen, joka pitää sisällään määrärahapyynnöt kahteen päiväkotiin. Toinen niistä esitetään perustettavaksi uudisrakennuksena Panelian koulun yhteyteen ja toinen remontoitavalle Harolan entiselle koululle.

Ratkaisu merkitisi sekä ryhmäperhepäiväkoti Viuhulan lopettamista Paneliassa että Päivätuulen lopettamista Kiukaisissa.