Euran kunnanjohtajakisa edennyt loppusuoralle – yksi ehdokas näyttäisi olevan ylitse muiden

Virkaan tuli 14 hakemusta ja yksi suostumus.

| Päivitetty

Euran kuntaan on etsitty uutta kunnanjohtajaa nykyisen kunnanjohtajan eläköitymisen vuoksi.

Peli vaikuttaa selvältä tai lähes selvältä Euran kunnanjohtajakisan suhteen. Uudeksi kunnanjohtajaksi on vahvoilla Euran hallintojohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Kari Kankaanranta.

Kankaanranta on Euran kunnanhallituksen yksimielinen esitys kunnanjohtajan virkaan 1.4.2024 lukien. Kunnanjohtajan valitsee Euran kunnanvaltuusto.

Kunnanhallitus perustelee esitystään saatujen hakemusten, työkokemuksen ja suoritetun haastattelun pohjalta. Kankaanranta oli myös viran valintatyöryhmän suosikki sekä ainoa haastatteluun kutsutuista ehdokkaista.

Kunnanhallitus esittää myös, että valintaan ei noudateta koeaikaa Euran kunnassa kertyneen johtajakokemuksen vuoksi. Valitun tulee ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Kunnanhallitus tekee erillisen johtajasopimuksen valitun kanssa.

Kankaanranta on hoitanut kokopäivätoimisesti Euran kunnanjohtajan sijaisuutta 12.10. - 14.12.2023 ja edelleen 27.12.2023 lukien. Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti ilmoitti marraskuussa jäävänsä eläkkeelle niin, että viimeinen virassaolopäivä on 31.3.2024.

Euran kunnanjohtajan virka oli haettavana 8. joulukuuta saakka. Määräaikaan mennessä kunnanjohtajan virkaan saapui 14 hakemusta ja yksi henkilö jätti suostumuksensa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut