Euran kunta sai 35 000 euroa veikkausvoittovaroja lähiliikuntapaikan rakentamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuonna 2018 yhteensä noin 41 miljoonaa euroa veikkausvoittovaroja kuntien liikuntapaikkarakentamiseen.

Euran kunta sai 35 000 euron tuen lähiliikuntapaikan rakentamiseen. Investointiavustusta voidaan myöntää maksimissaan 30 prosenttia liikuntapaikkahankkeen kokonaiskustannuksista.

Muut Satakunnan tuet menivät Huittisiin, Kokemäelle, Poriin ja Kankaanpäähän. Kankaanpään potti oli isoin. Uimahallin perusparannukseen myönnettiin 800 000 euroa.

– Kohteiden kirjo on hyvin laaja, ja myös tämän vuoden tukikohteista löytyy muun muassa kaikenikäisten käytössä olevia lähiliikuntapaikkoja ja liikuntapuistoja, sekä huippu-urheilumme kannalta välttämättömiä harjoitus- ja kilpailuolosuhteita, sanoo Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

Kun kohteen kustannusarvio on 700 000 euroa tai enemmän, ratkaisun avustuksesta tekee liikunta-asioista vastaava ministeri, joka on tänä vuonna Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho.

Pienempien hankkeiden rahoitus päätetään aluehallintavirastoissa.

Merkittävä enemmistö liikuntapaikoista Suomessa on saanut tukea rakentamiseen ja peruskorjaukseen Veikkauksen pelien tuotosta.