Euran murhasta on nostettu syyte – äitinsä murhasta epäilty mies astuu oikeuden eteen Raumalla

Helatorstaina tapahtunutta tekoa puidaan Satakunnan käräjäoikeudessa vielä ennen joulua.

Satakunnan käräjäoikeus vahvistaa, että niinsanotusta Euran murhasta on nostettu syyte. Syytteen nostamisen määräaika oli tänään perjantaina.

Kyse on helatorstaina eli 13.5.2021 Euran Vaaniissa tapahtuneesta väkivallanteosta, jossa vuonna 1997 syntyneen eurajokelaismiehen epäillään murhanneen oman äitinsä.

Eurassa perheen sisäinen väkivalta johti kuolemaan

Teko tapahtui perheen mökillä, jossa mies oli ilmeisesti väliaikaisesti asunut. Äiti oli tullut tapaamaan poikaansa mökille.

Mies on ollut vangittuna tekopäivästä asti, ja hän on kuulusteluissa myöntänyt teon eli äitinsä surmaamisen pääpiirteissään.

Mies on myöntänyt kuulusteluissa tappaneensa äitinsä Eurassa – poliisi avaa Länsi-Suomelle, miten tapahtumat ja tutkinta ovat edenneet

Miehellä on myös aiempaa rikoshistoriaa. Länsi-Suomen selvityksen mukaan mies on uhkaillut ihmisiä tappamisella jo alaikäisenä, ja hänen lähisukulaistaan suojattiin häneltä lähestymiskiellolla.

Äitinsä murhasta epäilty vangittiin – LS selvitti eurajokelaismiehen rikoshistorian: uhkaili ihmisiä tappamisella jo 17-vuotiaana, sukulaista perheineen suojattiin lähestymiskiellolla

Oikeutta istutaan Raumalla

Alun perin jutussa piti nostaa syytteet jo syyskuun alkuun mennessä, mutta epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen. Nyt se on valmistunut, joten syytteet on voitu nostaa.

Mielentilatutkimuksessa selvitetään, oliko tekijä tekohetkellä syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä vaiko kenties alentuneesti syyntakeinen tai syyntakeeton eli täyttä ymmärrystä vailla.

Satakunnan käräjäoikeudessa jutulle on varattu myös käsittelypäivä, joka tulee olemaan 15. joulukuuta.

Oikeutta istutaan käräjäoikeuden Rauman istuntopaikalla.

Vaatimukset eivät vielä ole täysin selvillä, joten ei ole tiedossa, istutaanko oikeutta avoimin vai suljetuin ovin. Lähtökohtaisesti oikeudenkäynnit ovat julkisia, mutta osapuolten pyynnöstä tuomari voi päättää myös toisin.

Länsi-Suomi seuraa jutun etenemistä oikeudessa ja uutisoi siitä lisää myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut