Euran Osuuspankin edustajisto äänesti fuusiosuunnitelman nurin

Ajatukset Euran Osuuspankin ja Länsi-Suomen Osuuspankin fuusiosta voidaan tällä erää haudata.

Enemmistö Euran Osuuspankin edustajistosta oli fuusion kannalla, mutta ei tarvittava määräenemmistö, joten fuusiosuunnitelma äänestettiin tiistai-iltana nurin. Fuusion puolesta äänesti 16 edustajaa, fuusiota vastaan 13 edustajaa. Tarvittava määräenemmistö jäi siten neljän äänen päähän.

– Järkisyyt työnnettiin taka-alalle, tässä äänestettiin tunteella, pettyneeltä puhelimessa kuulostava Euran Osuuspankin toimitusjohtaja Lenni Kankaanpää analysoi tulosta.

Osuuspankkien fuusiosuunnitelmaa perusteltiin pankkien toimintaympäristön merkittävillä muutoksilla. Euran Osuuspankin hallitus päätyi yksimielisesti esittämään fuusiota perusteellisen, vuoden verran aikaa vieneen työn tuloksena. Alan ammattilaiset eli pankin hallitus, työntekijät ja enemmistö hallintoneuvostosta olivat fuusion kannalla.

– Sääntely kiristyy, pankkivero tulee ja korkotaso on alhainen eli tuloksenteko on jatkossa haasteellista. Fuusiolla olisimme saavuttaneet 200 000–300 000 kulusäästön, nyt tuollaista säästöä on pienistä puroista todella vaikea saada.

– En myöskään ymmärrä niitä ohjeita, joissa kehotetaan nostamaan marginaaleja. Kulusäästöt olisivat olleet paljon kestävämpi tie ja oikeudenmukaisempi myös asiakkaille. Kilpailu pitää huolen marginaaleista, Kankaanpää puhisee.