Euran päälleajo käräjillä: syyttäjä vaatii vankeutta tapon yrityksestä miehelle, joka ajoi toisen miehen päälle autolla murtaen tämän jalat

Mies ajoi syyttäjän mukaan toisen miehen päälle tahallisesti tarkoituksenaan tappaa tämä, tai ainakin hänen täytyi pitää kuolemaa todennäköisenä.

Syyttäjä vaatii 27-vuotiaalle euralaismiehelle neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä niin sanotussa Euran päälleajojutussa.

Tapauksessa on kyse heinäkuun lopulla Eurassa tapahtuneesta epäillystä rikoksesta, jossa mies ajoi henkilöautolla tahallaan toista miestä päin Eurassa Turuntiellä sijaitsevan kiinteistön edustalla.

Syyttäjän haastehakemuksesta selviää, että kyseessä oli sovittu tapaaminen. Epäilty oli pyytänyt uhria tulemaan ulos asunnostaan selvittämään aiempia tapahtumia.

Uhri istui metallisen invarampin päällä pihalla, kun epäilty saapui paikalle autolla.

Syyttäjän mukaan mies ohjasi autoa "suoraan kohti [uhria]" ja törmäsi tähän sillä seurauksella, että hän jäi auton ja invarampin väliin.

Teosta aiheutui uhrille murtumia molempiin jalkoihin, ja vammat olivat syyttäjän mukaan "potentiaalisesti hengenvaarallisia".

Syyttäjän näkemyksen mukaan miehen tarkoitus on ollut tappaa uhri tai ainakin hänen on täytynyt pitää tämän kuolemaa menettelynsä "varsin todennäköisenä seurauksena".

Uhri vaatii syytetyltä yhteensä 28 000 euron edestä korvausvaatimuksia tapahtuneen johdosta.

Vaihtoehtoisena syytteenä syyttäjä ajaa törkeää pahoinpitelyä.

Lisäksi miestä syytetään rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies on ollut vangittuna elokuun alusta lähtien.

Oikeus antaa tuomionsa asiassa myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut