Euran perussuomalaiset peräävät asiallisuutta maahanmuuttokeskusteluun

Euran perussuomalaiset ovat huolissaan maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ympärillä käytävästä keskustelusta.

Kunnallisjärjestön tiistaina julkisuuteen toimittamassa kannanotossa muistutetaan, että ääripäille on annettu liikaa näkyvyyttä ja se polarisoi tilannetta paljon todellisuutta mustavalkoisemmaksi.

– Vaikka poliittisen dialogin taso ei ole koskaan ollut hyvien argumenttien riemujuhlaa, niin kyseisten teemojen kohdalla on kaikki mahdolliset ennätykset mauttomuuden ja tahallisen väärinymmärtämisen saralla rikottu.
Jokainen voi vastata vain omasta roolistaan keskustelijana. Euran perussuomalaiset toivoo ryhtiä ja asiallisuutta niin perussuomalaisten johtohahmoilta ja ”oman blokin” jäseniltä kuin muiltakin keskusteluun osallistuvilta.

Kannanotossa korostetaan, että keskustelua käydään liikaa kuulopuheiden ja kyseenalaisten uutissivustojen ”faktojen” perusteella. Solvauksilta ja oikealta rasismiltakaan ei ole vältytty. Vastaanottokeskuksiin tehtyihin väkivaltaisiin iskuihinkin on puolueen kannattajien ja jopa aktiivien keskuudessa löytynyt huolestuttavan paljon ymmärrystä.

– Jokaista vastaanottokeskuksia vastustaviin mielenosoituksiin osallistuvaa ei pidä leimata rasistiksi kuten pääministeri Sipiläkin on todennut, mutta kaikenlaiset ylilyönnit on voitava ja pitää tuomita yksiselitteisesti. Polttopullojen heittely ja väkivalta ketään kohtaan eivät ole oikeutettavissa missään tilanteessa eivätkä millään muotoa, muistuttavat euralaiset.

Tuomitsemalla selkeämmin omissa joukoissa esiintyvän ala-arvoisen keskustelun ja rasismin, puolue kykenisi nykyistä paremmin edesauttamaan järkevää ja faktoihin pohjautuvaa dialogia.

Rasismi ei ole perussuomalaista maahanmuuttokriittisyyttä, vaikka monet poliittiset vastustajamme vetävätkin yhtäläisyysmerkit näiden välille. Kun käsitteet on määritelty selkeästi, on hedelmällinen keskustelu huomattavasti helpompaa.

Euran perussuomalaiset edellyttää, että puolue tekee selkeämmän pesäeron erityisesti netissä käytävään törkeyksiä vilisevään keskusteluun. Solvaukset, väkivallan ihannointi ja rasismi on voitava tuomiota ilman, että joka kerta muistutetaan myös vastapuolen esittämistä uhkauksista ja törkeyksistä. Toisten tekemällä vääryydellä ei voida oikeuttaa omaa vääryyttä ja typeryyttä.