Euran toria puhkutaan henkiin

Jopon takatarakalla istuva Euran kunnan projektikoordinaattori Minna Mäkinen ja Euran Yrittäjien Merja Lehto odottavat innolla tulevaa 150 Yllätystä Euran torilla -tapahtumaa. He toivovat, että nyt tyhjyyttään ammottava tori olisi jatkossa elävämpi. – Tiedämme, että mitään ei tapahdu hetkessä, mutta tämä on pieni askel eteenpäin, Mäkinen pohtii. Kuva: Esa Urhonen

Tänä vuonna Eura juhlii 150-vuotista taivaltaan. Juhlan kunniaksi halutaan puhaltaa eloa sekä Euran näivettyneeseen torielämään että houkutella asukkaita tutustumaan kyläyhdistysten ja paikallisten yrittäjien toimintaan.

Tämän ajatuksen tiimoilta Euran Yrittäjien Start up Eura -hanke sekä Euran kunta järjestävät 150 Yllätystä Euran torilla -tapahtuman ensi viikon lauantaina, jonne toivotaan kuntalaisten lisäksi paljon paikallisia yrittäjiä ja yhdistyksiä.

– Euran tori on jäänyt kovin hiljaiseksi. Nyt halutaan tuoda torille sekä paikallisia asukkaita että tuottajia, kertoo Euran kunnan projektikoordinaattori Minna Mäkinen.

Euran tori on jäänyt kovin hiljaiseksi. Nyt halutaan tuoda torille sekä paikallisia asukkaita että tuottajia

Toritapahtuma on lähtöisin Start up Eura -hankkeesta, jonka Euran Yrittäjät käynnisti Leader-rahoituksella viime vuoden lokakuussa kehittämään paikallisten yritysten näkyvyyttä.

Myös kuntalaiset kokevat torielämän melko kuolleeksi. Moni lähteekin Eurasta Säkylään torille.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.