Euran yhteiskoulu ja lukio etäopetukseen

Kuva: arkisto/Esa Urhonen

Euran yhteiskoulu siirtyy maanantaista alkaen etäopetukseen vuosiluokilla 7-9. Tarjolla on myös mahdollisuus lähiopetukseen oppilaan omassa koulussa, kunta tiedottaa. Etäopetusta tarjotaan ainakin 16.-27.3.2020.

Kaikkien Euran koulujen vuosiluokat 1-6 jatkavat toimintaansa normaalisti.

Yhteiskoulun oppilaiden ei tarvitse etukäteen ilmoittautua etäopetusjaksoon. Jos oppilas jatkaa normaalissa lähiopetuksessa, kunta toivoo vanhemmilta yhteydenottoa, jotta koulukuljetukset pystytään järjestämään. Kuljetukset toimivat maanantaina normaalisti, mutta tiistaista eteenpäin vain tarpeen mukaan.

Euran kunnasta kerrotaan, että etäopetuksessa opettaja ottaa Wilman välityksellä yhteyttä oppilaaseen aamun ensimmäisen lukujärjestyksen mukaisen oppitunnin aikana. Lähiopetukseen osallistuva oppilas saapuu kouluun oman lukujärjestyksensä mukaan. Opettajat seuraavat oppilaiden osallistumista opetukseen päivittäin.

Koulu tiedottaa yhteiskoulun oppilaiden vanhemmille tilanteesta sunnuntaina.

Alakouluissa vähemmän kontakteja

Kaikki Euran koulujen luokkien 1-6 oppilaat käyvät koulua normaalisti. Ratkaisua kunta perustelee sillä, että yläkouluikäiset oppilaat ovat valmiita etäopetuksen edellytyksiin, ja oppilasryhmät yläkoulussa vaihtuvat monessa aineessa. Näin kontaktien määrä päivässä on suuri verrattuna alakouluihin.

Etäratkaisun aikana erityisen tuen oppilaiden opetus tapahtuu normaalisti lähiopetuksena.

Lukio-opetus etänä

Euran lukio siirtyy kokonaan etäopetukseen ainakin 27.3. asti. Oppimateriaaleja voi noutaa lukiolta myös etäopetuksen aikana.

Euran kunta muistuttaa, että etäopetukseen siirryttäessä kouluja ei suljeta, vaan opetusmuoto muuttuu. Esimerkiksi lukion opinto-ohjaajan, opettajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Ylioppilaskirjoituksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeita.

Lisää aiheesta

Huittinen siirtää ensimmäisenä Satakunnassa koululaiset etäopetukseen