Euran yhteiskoulussa paljastui sisäilmaongelmia

Savikon päädyn sisäilman laatu on viime aikoina ollut tarkassa syynissä. Kuva: Maija Männistö

Euran yhteiskoulussa suoritetun luokkatilojen hiilidioksiditasojen seurantamittauksen tulokset ylittävät monin paikoin sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysohjeen toimenpiderajat. Mittaus suoritettiin koulun Savikon päässä, ja seurantaraportti valmistui 13. tammikuuta.

Euran kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli hiilidioksidimittauksia kiireellisenä ylimääräisenä asiana kokouksessaan 28. tammikuuta.

- Euran kasvatus- ja opetuslautakunta suhtautuu erittäin vakavasti esille tulleisiin tuloksiin ja vaatii nopeasti selvityksiä niiden seurauksista koulun toimintaan. Tuloksien perusteella on syytä olla huolissaan sisäilman laadusta ja vaikutuksista koulutyöskentelyyn. Nyt tilanne pitää selvittää perinpohjin ja aloittaa tarvittavat toimenpiteet mahdollisimman nopeasti, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Ari Reunanen (sd.).

Euran koulukeskuksen toisen vaiheen remontin on suunniteltu alkavan toukokuussa 2016 ja yhteiskoulujen pitäisi yhdistyä 1. elokuuta 2017.

- Valtuusto siirsi aiemmin joulukuussa niin sanotun Savikon siiven remontin hamaan tulevaisuuteen. Uusimpien tietojen valossa asiaa olisi syytä harkita uudelleen, esittää Reunanen.