Eurassa ja Uudessakaupungissa uusitaan putkisiltoja – liki 30 kilometrin kiertoreitit

Varsinais-Suomen ely-keskus uusii tänä kesänä useita putkisiltoja Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla uusitaan heinä–elokuussa useita putkisiltoja, tiedottaa Varsinais-Suomen ely-keskus.

Korjaustöistä aiheutuu vääjäämättä haittaa liikenteelle, koska liikenne joudutaan katkaisemaan sillan kohdalta putken vaihdon ajaksi. Liikenne joudutaan useimmissa kohteissa ohjaamaan kiertoreiteille, jotka voivat olla pitkiäkin.

Liikennehaittojen vähentämiseksi siltaremonttien toteutus on ajoitettu koulujen loma-aikaan, ja mikäli kaikkia kohteita ei ehditä toteuttaa ennen koulujen alkua, niiden toteutus siirtyy koulujen syyslomaan tai ensi kesään.

Länsi-Suomen levikkialueelta putkisiltaremonttikohteita löytyy kaksi: Kaitajärvenojan silta maantiellä 12477 Uudessakaupungissa sekä Lammijärvenojan silta maantiellä 2053 Eurassa. Molemmat toteutetaan alustavan arvion mukaan elokuussa ennen koulujen alkua.

Kaitajärvenojan sillan kohdalla kiertotie toteutetaan Lahdentien, Kalannintien ja Vehmaantien kautta, ja sille tulee pituutta noin 27 kilometriä. Liikennekatko kestää kolme vuorokautta.

Lammijärvenojan silta taas aiheuttaa noin 28 kilometrin mittaisen kieroreitin, joka kulkee Laitilantien ja Yläneentien kautta. Liikennekatko kestää Eurassakin kolme päivää.

Kullekin siltapaikalle johtavalle ja siltatyön takia katkaistavalle maantielle asennetaan tien katkaisun ajankohdasta ja kiertoreitistä tiedottavat opasteet heti kun tarkempi ajankohta on tiedossa, ely-keskus kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut