Eurassa joukkoaltistuminen koronalle – 24 altistui, tartunnanlähde mahdollisesti Satakunnan ulkopuolelta

Kuvituskuva.

Eurassa on todettu lauantaina uusi koronatapaus, johon liittyy myös joukkoaltistuminen. Euran perusturvapalvelut kertoo asiasta lauantaina lähettämässään tiedotteessa.

Kyseisen henkilön oireet ovat alkaneet torstaina 4. helmikuuta. Tartunnan jäljitystyö aloitettiin heti lauantaiaamulla positiivisen testituloksen varmistuttua, ja altistuneet on jo saatu selville aamupäivän aikana. Heihin ollaan yhteydessä lauantain aikana.

Tiedotteessa ei valoteta tarkemmin joukkoaltistumisen päivämäärää tai paikkaa. Altistuneita euralaisia on ollut 22 ja ulkopaikkakuntalaisia kaksi, eli yhteensä 24 henkilöä on altistunut.

Tiedotteen mukaan tartunnan lähteestä ei ole saatu täyttä varmuutta, mutta on mahdollista, että se on lähtöisin Satakunnan ulkopuolelta.

Euran kunta ei tässä vaiheessa vielä katso tarpeellieksi kiristää rajoituksia esimerkiksi julkisten tilojen suhteen, mutta positiivisten tapausten lisääntyessä lisärajoitustoimiin ryhdytään nopeasti.

Perusturva suosittelee euralaisia nyt huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä sekä hakeutumaan testiin heti lievistäkin oireista. Lisäksi suositellaan Koronavilkku-sovelluksen lataamista.