Eurassa marssittiin Kauttuanmetsän puolesta

Runsas sata euralaista marssi Kauttuanmetsän säilyttämisen puolesta maanantai-iltana. Kunnan johtaville luottamushenkilöille ja kunnanjohtajalle jätetyssä vetoomuksessa toivotaan, että kunnan päättäjät ratkaisuja tehdessään ottaisivat huomioon kuntalaisten esittämät vetoomukset ja huolen.

Marssijat toivovat alueen säilyttämistä luonnonmukaisena liikuntapaikkana. Kokonaan he eivät asuntorakentamista vastusta vaan he esittävät kaavoituksen aloittamista alueen pohjoispäästä. Näin asukkaat saisivat harrastaa liikuntaa metsämäisessä ympäristössä ja rakentajat kaavoitettua tonttimaata.

Kauttuanmetsän asemakaavoitusta pientaloalueeksi vastustavan Pro Kauttuanmetsän taannoin keräämään vetoomukseen alueen säilyttämisen puolesta tuli 1774 allekirjoitusta. Marssijat halusivat nyt valtuuston puheenjohtaja Timo Kallilta perätä, miten kuntalaisten kanta otetaan jatkossa huomioon.

Timo Kalli korosti vastauspuheenvuorossaan tallattavia polkuja olevan jatkossakin Kauttuan metsässä. Kuntalaisten aktiivisuus on jo näkynyt suunnitteluprosessissa. Hän kuitenkin muistutti, että Pyhäjärviseudun ydinkuntana Euran on kyettävä jatkossakin tarjoamaan halukkaille hyviä rakentamispaikkoja. Kumpikin osapuoli myönsi, että Kauttuanmetsä  on tärkeä.

Valtuutetut viedään tutustumiskäynnille metsään kesäkuun kokouksessa.