Eurassa toimiva yksityinen päiväkoti kaatui velkoihin

Pohjanmaan käräjäoikeus on asettanut yksityistä päiväkotia pitävän Lehtoday Care Oy:n konkurssiin.

Verohallinto laittoi elokuussa 2019 vireille Lehtoday Care Oy:tä koskevan konkurssihakemuksen Satakunnan käräjäoikeudessa.

Verottajan lisäksi myös Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo laittoi syyskuussa 2019 vireille Lehtoday Carea koskevan konkurssihakemuksen Satakunnan käräjäoikeudessa.

Pohjanmaan käräjäoikeus päätti lokakuussa antaa yhtiölle mahdollisuuden yhtiösaneeraukseen, mutta saneerauksen selvittäjäksi määrätty asianajaja Toni Läspä Raumalta päätyi tammikuussa 2020 esittämään saneerausmenettelyn keskeyttämistä, koska yritys ei kyennyt saamaan toimintaansa taloudellisesti kestävälle pohjalle saneerausmenettelyn aikana.

Kuluneella viikolla Pohjanmaan käräjäoikeus päätti keskeyttää yhtiösaneerauksen ja asettaa velallisen konkurssiin riidattomaksi todettujen verovelkojen vuoksi.

Yhtiö on todettu maksukyvyttömäksi.

Käräjäoikeus on määrännyt asianajaja Antero Laurilan konkurssipesän pesänhoitajaksi. Asian jatkokäsittely tapahtuu Satakunnan käräjäoikeudessa.

Euran kunnan kontolle

Euran kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Pauliina Virran mukaan lasten varhaiskasvatuksen järjestäminen on viime kädessä kunnan vastuulla, joten konkurssiin menneen Lehtoday Care Oy:n 50-paikkaisen päiväkodin jäljiltä sen huolehtimat varhaiskasvatuksen järjestelyt tulevat nyt kunnan tehtäväksi.

– Euran mittakaavassa Lehtoday Care on ollut suuri päiväkoti, joten käytännössä ainoa vaihtoehto ensi hätään on koettaa sopia siitä, että päiväkotitoimintaa voidaan jatkaa nykyisissä tiloissa, Pauliina Virta kertoo.

Konkurssipesän hoitaja on ilmoittanut kunnalle, että ratkaisut on tehtävä kahden viikon sisällä.

Pauliina Virran mukaan päiväkoti on toiminut varhaiskasvatuksen näkökulmasta erittäin hyvin. Kunnalla ei ole ollut mitään huomauttamista palvelutarjonnan tasosta ja myös asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä toimintaan.

– Tavallaan tilanne tuli yllätyksenä, vaikka viitteitä talousvaikeuksista saatiinkin jo syksyllä kun yhtiöryppääseen kuulunut hoivakotiyhtiö Lehtocare Oy haettiin konkurssiin, hän sanoo.

Kolmiryhmäisessä päiväkodissa on nyt noin 50 lasta, iältään1-5 -vuotiaita.

Konkurssipesä on informoinut päiväkodin työntekijöitä ja lasten vanhempia tilanteesta. Ainakin kaksi viikkoa toiminta jatkuu normaalisti ja nykyisissä tiloissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut