Euroopan kulttuuriympäristöpäivät avasi kotiseutukohteiden ovia Eurassa ja Eurajoella

Faltunkosken sahaan pääsi tutustumaan sunnuntaina opastuksen kera. Eurajoen matkailuopas Heikka Halomo kertoi sahan toiminnasta ja historiasta. Luvialainen Erkki Perkola ihasteli villinä virtaavaa koskea sahan edustalla. Kauttuan Ruukinpuistossa sijaitseva Keittimäen asunto avattiin vieraille viikonloppuna. Keittiömäellä lapsuutensa viettäneet Harri Vanne ja Rainer Aura muistelivat menneitä. Keittiömäen asunto oli viikonloppuna Ruukinpuiston suosituin vierailukohde. Olli Lönnberg esitteli entisen Lönnbergin saunan ja pesulan tiloja.

Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna vietettävä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on koko Euroopan laajuinen tapahtuma, jonka kautta pyritään aktivoimaan ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta.

Kuluneena viikonloppuna tapahtumaa vietettiin myös Eurajoella ja Eurassa. Eurajoella tutustuttiin muun muassa Irjanteella sijaitsevaan Faltunkosken sahaan. Kauttuan Ruukinpuistossa avoinna oli perjantaista sunnuntaihin useita eri kulttuurikohteita.

Lue lisää kulttuuriympäristöpäivien tunnelmista maanantain Länsi-Suomesta.