Euroopan urheiluviikko tarjoaa raumalaisille nuorille lajikokeiluja

Viikon tarjontaan kuuluu muun muassa frisbeegolf-kursseja. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30. syyskuuta. Rauman kaupungin liikuntapalvelut järjestää teemaviikon aikana nuorille monipuolista maksutonta toimintaa, Rauman kaupunki tiedottaa.

Maanantaina 26. syyskuuta raumalaiset 5.–9.-luokkalaiset pääsevät Nuorisopassista löytyvällä erillisellä edulla maksutta uimahalliin. Uimahallissa voi osallistua myös arvontaan, josta voi voittaa kymmenen käynnin rannekkeen.

10–15-vuotiaat pääsevät tiistaina 27. syyskuuta maksutta Liikuntakeskus Troppiin, jossa voi kokeilla sulkapalloa ja padelia ilman ennalta varattua vuoroa.

Keskiviikkona 28. syyskuuta Eerik Aalto luotsaa maksuttomia frisbeegolf-kursseja Pohjoiskehän koulun läheisyydessä Rauma Disc Golf Parkilla kello 15–17 ja kello 17–18. Lisäksi Pallo-Iirot mahdollistaa maksuttoman kuplafutiskokeilun nuorille talviharjoitteluhallissa klo 15–17.

Torstaina 29. syyskuuta Rauman skeittihalliin on maksuton sisäänpääsy kello 17–20. Samalla voi osallistua arvontaan, jossa on palkintona skeittihallin kymppikortti.

Perjantaina 30. syyskuuta uimahallissa järjestetään loppuunmyyty vesidisco 9–12-vuotiaille kello 18–20.30.

Tavoitteena innostaa liikkumaan

Urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen tavoitteena on innostaa eurooppalaisia liikkumaan ja olemaan aktiivisia omassa arjessaan.

Suomessa Euroopan urheiluviikolla ihmisiä kannustetaan lisäksi mukaan valtioneuvoston kanslian sekä opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi Toimii – Suomi Harrastaa -kampanjaan.

Tänä vuonna urheiluviikko ja sen rahoitus on suunnattu erityisesti nuorille. Teemaviikkoa rahoitetaan Euroopan unionin Erasmus+-ohjelmasta.