Europortsin yhtiöittämisten idea: "Kun tulosvastuu viedään alas, kasvaa ymmärrys bisneksestä"

Tämä on pitkäjänteinen asia, eikä korjaannu muutamassa kuukaudessa. Meidän on parannettava kuin sika juoksua, kuvaa Euroports Finlandin toimitusjohtaja Sari De Meulder.

| Päivitetty

Euroports-konserniin kuuluva Euroports Rauma yhtiöittää liiketoimintojaan itsenäisiksi tytäryhtiöiksi. Ne aloittavat heinäkuun alussa.

– Jako kolmeen tytäryhtiöön tulee ihan puhtaasti ydinliiketoiminnan mukaan. Ne ovat perustekemistä, kunnon nyrkkityötä, kuvaa toimitusjohtaja Sari De Meulder.

Uusia raumalaisyhtiöitä ovat Euroports Breakbulk (yksikön päällikkö Kristian Luoma), Euroports Containers (Tommi Heinilä) ja Euroports Bulk Terminal (Kari Jalonen).

Kaikki kolme tytäryhtiötä vastaavat omasta tuloksestaan.

– Kun tulosvastuu viedään alas, yksiköissä kasvaa ymmärrys bisneksestä. Tuotot ja kulut tuodaan lähemmäs ruohonjuuritasoa. Se auttaa hahmottamaan, että kaikella mitä teen on joku merkitys ja kustannus.

Uuden organisaation odotetaan parantavan kilpailukykyä, lisäävän joustavuutta ja tuottavan kustannussäästöjä.

– Alan työehtosopimus on kohtuuhaastava. Toivottavasti yksiköiden sisällä saavutetaan tarvittavaa joustoa. Tavoitteena on säilyttää nämä työpaikat ja pitää asiakkaat tyytyväisinä niin, että sitoutuvat meihin maailman tappiin.

Henkilöstölle tiedotettiin muutoksista torstaina puoliltapäivin. Myös ammattiliitto AKT:tä informoitiin heti sen jälkeen.

– Korostin, että jotain täytyy tehdä. Tilanne on hankala, eikä helpottumaan päin. Rauman paperitehtaaltakin päätettiin sulkea yksi paperikone, mikä näkyy suoraan meillä.

– Tämä on pitkäjänteinen asia, eikä korjaannu muutamassa kuukaudessa. Meidän on parannettava kuin sika juoksua, kuvaa De Meulder.

Euroports Raumaan jäävät kontitus, tuotannon tuki ja hallinnolliset palvelut. Emoyhtiön palveluksessa jatkaa noin  15 ylempää toimihenkilöä, 45 toimihenkilöä, 5 työnjohtajaa ja 105 ahtaajaa, yhteensä noin 170 ihmistä.

Tytäryhtiöiden leipiin siirtyy 3 ylempää toimihenkilöä, 3 toimihenkilöä, noin 35 työnjohtajaa ja noin 190 ahtaajaa, yhteensä noin 231 henkilöä.

Lisätty henkilöstön jako yhtiöiden välillä kello 15.25

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut