Fåfänga ei kelvannut, joten kylpylähotellia sovitellaan nyt Otanlahteen

Niemenkärkeen tulisi vain vähän lisärakentamista ja Merskan alue jäisi pääosin entiselleen.

Kylpylähotellille on tarjolla uusi merellinen sijoituspaikka Raumalla Otanlahden pohjukan kupeessa. Se korvaisi jo kuopatun idean rakennuksen tuomisesta Merskan alueelle eli Fåfängan niemenkärkeen. Uusi ehdotus on, että kylpylä tulisi Otantien ja Suvitien risteyskohtaan. Samalla Suvitien linjaus muuttuisi.

Varsinaista hotellihanketta ei ole tällä hetkellä tiedossa. Paikkaa katsellaan osana Fåfängan alueen kaavoituksen uutta starttia. 

– Tässä ei ole hanketta takana vaan kyse on ihan normaalista kaavoitusmenettelystä. Eli haetaan sijoituspaikkaa, jotta kaavallinen valmius olisi pidemmällä, kaavoitusjohtaja Juha Eskolin sanoo.

Kaupungin kaavoitusosasto on laskenut julkisuuteen havainnekartan, joka sisältää kylpylähotellin uuden sijoituspaikan. Tavoitteena on Eskolinin mukaan selvittää, olisiko kylpylähotellin uusi sijoituspaikka yleisölle mieluisampi kuin aiemmin esitetty.

– Pääviesti on, että nyt toivotaan, että saadaan palautetta ja sitä on mahdollista antaa nyt, hyvin varhaisessa vaihessa. Jos saadaan jonkinlaista vihreää valoa, niin aina työ silloin etenee helpommin.

Havainnekartassa ja -kuvissa kylpylähotelli on kaarevamuotoinen ja kooltaan lähellä Merskaan suunniteltua.

– Kaava ei sido rakennussuunnittelua, se ratkaistaan sitten, kun toteuttajataho löytyy. Tässä on vain katsottu, että kun alue on luonnomukainen, ei rakentaakaan tarvitse niin suorakulmaisesti.

Havainnekartta on osa Fåfängan uuden kaavatyön ensivaihetta, osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa.

Muualle Fåfängaan kartassa on osoitettu vain vähäistä lisärakentamista merijakamolle, Merskan saunan yhteyteen ja maauimalan pohjoispuolelle. Pääosin niemi jäisi entiselleen eli rakentamattomaksi virkistysalueeksi.

Lähtökuoppiin Fåfängassa palattiin sen jälkeen, kun esillä oli jo ollut kaksi eri luonnosvaihtoehtoa viime vuoden lopulla. Luonnoksisista ensimmäinen olisi tuonut Fåfängan niemenkärkeen, Merskan alueelle, kylpylähotellin. Toinen sisälsi saaristokylämäisen ratkaisun samalle alueelle.

Kumpikaan vaihtoehto ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen. Viranomaisten ja kuntalaisten kannanotoissa tuli selväksi, ettei niemenkärkeen haluta sijoittaa merkittävä lisärakentamista. Kylpylähotellia ajanut Narmacon Oy vetäytyi lopulta hankkeesta. Huhtikuussa yhtiö teki tonttivarauksen kylpylähotellille Porin Kirjurinluotoon. 

Rakennemalli sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman päivitys ovat nähtävillä 18.6.–6.9, johon mennessä tulee esittää mielipiteet.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut