Fazer lanseeraa virheellisten karkkien Makea moka -pussin – tarkoituksena vähentää hävikkiä

Fazerin uudesta Makea moka -hävikkikarkkipussista saattaa löytyä karkki, joka on normaalia pienempi, sokerisempi tai toiseen karkkiin kiinni tarttunut.

Lappeenrannan makeistehtaalla pienennetään ruokahävikkiä pakkaamalla ulkonäöltään viallisia, mutta muutoin moitteettomia karkkeja uniikkeihin Makea moka -pusseihin. Pilottituote tulee myyntiin Prismoihin lokakuussa.

– Makeiset, jotka eivät täytä korkeita laatuvaatimuksiamme, päätyvät joko uusiokäyttöön tai hävikiksi. Nyt nämä muutoin erinomaiset, mutta muodoltaan tai väriltään hieman villimmät karkit pääsevät mukaan Makea moka -pussiin, kertoo Fazerin vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa.

Jokainen pussi on sisällöltään uniikki, mutta karkit ovat tuttuja Fazerin tuotebrändeistä Aarrearkusta, Tutti Frutista, Remixistä, Pantterista ja Ässästä.

Tyypillisesti hävikkiä syntyy eniten tuotantoerien valmistuksen alussa ja lopussa. Yleisimmät laatuvirheet hävikkierissä ovat värivirheet, karkkien liian suuri tai pieni koko tai väärän karkin eksyminen karkkisekoitukseen.

Makea moka -pussit pakataan kerran kuukaudessa, ja ne rakentuvat yhteensä 88 mahdollisesta erilaisesta karkista, riippuen kuukauden aikana syntyvästä hävikistä. Tavoitteena on saada vähintään 5–6 erilaista karkkia mukaan, ei kuitenkaan suklaata tai maitoa sisältäviä karkkeja. Jokainen pussi on erilainen ja saajalleen yllätys.