Fennovoima on päättänyt Rosatomin kanssa solmitun Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimitussopimuksen

Työt Hanhikivi 1 -työmaalla päättyvät.

Fennovoima on päättänyt Rosatomin kanssa solmitun Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimitussopimuksen, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Fennovoima kertoo syyksi muun muassa hankkeen merkittävät viivästykset ja Ukrainan sodan aiheuttamat riskit.

Käytännössä laitostoimitussopimuksen päättäminen tarkoittaa, että sekä suunnittelu- ja lisensointityö että työt Hanhikivi 1 -työmaalla RAOS Projectin kanssa päättyvät, Fennovoima kertoo.

Rosatomin Suomeen rekisteröity tytäryhtiö RAOS Voima omistaa 34 prosenttia Fennovoimasta.

– Valitettavasti laitostoimituksen päättämisellä arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia Fennovoiman työntekijöihin. Vaikutusten arvioidaan koskevan lisäksi kaikkia toimitusketjun toimijoita ja Pyhäjoen aluetta, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht tiedotteessa.

– Päätavoitteenamme on tukea henkilöstöä pitämällä heidät ajan tasalla tilanteesta ja toimia tiiviissä yhteistyössä henkilöstömme ja luottamushenkilöiden kanssa. Lisäksi ylläpidämme työmaa-aluetta.

Fennovoiman hallituksen puheenjohtajan Esa Härmälän mukaan laitostoimituksen päättämistä ei ole tehty kevyin perustein.

– Näin suuressa hankkeessa on merkittäviä ja monisyisiä näkökulmia, ja hankkeeseen liittyvät päätökset tehdään aina huolellisen harkinnan perusteella. Ymmärrämme täysin päätöksen vaikutukset, ja teemme parhaamme niiden hallitsemiseksi, hän sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut