Fera ja SalBa mittelevät knypylpallo-ottelussa sunnuntaina

Pitsinnypläyksen ja pesäpallon voi yhdistää, tietää kuvan ottanut Harri Eeva. Ottelun lisäksi pidetään huutokauppa, jonka tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Raumalla kisataan kaikkien aikojen ensimmäinen knypylpallo-ottelu tulevana sunnuntaina kello 13 Karin koulun pihalla Savilankadulla.

Ottelu lainaa säännöt pesäpallosta, ja se pelataan jättikokoisin pitsinnypläysnypylöin. Vastakkain asettuvat raumalaiset urheiluseurat Fera ja SalBa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, tiedottaa Rauman Yrittäjät.

Ottelun taustahahmo on raumalainen Harri Eeva, joka sai idean ottelusta nähdessään pitsitaiteilija Tarmo Thorströmin jättikokoisen pitsin nypläykseen tarkoitetun knypylän. Hän keksi, että se soveltuisi vaikka pesäpallon pelaamiseen.

Raumalaiset yritykset ja yhteisöt ovat tarttuneet haasteeseen mukaan, koska moni taho haluaa olla mukana lapsille suunnatussa hyväntekeväisyydessä, Eeva iloitsee.

Tapahtuman juontajana ja meklarina häärää monitoimimies Timo Julkunen.

Pihalla järjestetään huutokauppa. Huutokaupattavaksi on lahjoitettu yli 2 000 euron arvosta tavaraa ja lahjakortteja. Tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, raumalaisten vähävaraisten perheiden lapsille suunnattuun Joulupuu-keräykseen.