Fere Centerillä tehdään tilaa uudelle tavaratalolle – kyseessä uusi tulokas Raumalla

Liiketontti vaatii tasaamista ennen kuin sille voi rakentaa.

| Päivitetty

Rauman Kairakadulla sijaitseva Fere Centerin liikekeskittymää suunnitellaan laajennettavaksi uudella tavararatalolla.

Kyse on kaupungissa uudesta tulokkaasta eli tarjoustavaratalo Puuilon myymälästä, joka aiotaan rakentaa Kairakadun varteen.

Tuloaikeet käyvät ilmi Kiinteistö Oy Fere Center Oy:n jättämästä maisematyölupahakemuksesta. Fere Center pyytää lupaa kaavoitetun tontin tasaamiseen rakentamista varten.

Lupahakemuksen liitemateriaalina ovat Puuilo Rauman uudisrakennuksen luonnospiirustukset. Ennen rakentamista vaaditaan maisemaluvan alaisia töitä, joiden aikana tontilta kaadetaan puut, poistetaan pintamaat ja louhitaan kalliota.

Maisematyölupahakemus tulee tiistaina Rauman ympäristö- ja lupalautakunnan käsiteltäväksi. Maisematyölupaa on haettu alueelle, joka on asemakaavassa osoitettu liikerakennusten korttelialueeksi.

Kyse on Fere Centerin alueen Kairakadun suuntaisesta tontin osasta, joka on tällä hetkellä rakentamatonta aluetta. Rakennuspaikan pinta-ala on noin 3,8 hehtaaria.

Viimeksi Fere Center laajeni uudella tavaratalolla vuoden 2018 joulukuussa. Silloin ovensa avasi Motonet-liikeketjun myymälä.

Puuilo-ketju kasvaa rivakasti. Myymälöitä on 27 ja lisää tulee. Ensi viikolla avataan Puuilo Kotkassa ja huhtikuussa Seinäjoella. Viime vuonna avattiin myymälät Helsingin Itäkeskuksessa, Salossa, Kokkolassa ja Porvoossa.

Tuotevalikoima sisältää rakennustarvik­keet, työkalut, autotarvikkeet, puutarhatarvikkeet, lemmikkiruoat ja -tarvikkeet sekä taloustavarat. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut