Festariliput kestävät vielä hintojen nousua

Tapahtumajärjestäjät joutuvat harrastamaan tarkkaa matematiikkaa, jotta kesäisten festivaalien kulut ja tulot ovat sopivassa tasapainossa.

Rauma Bluesin päätapahtuman lipun hinta on pidetty 55 euron paikkeilla viimeiset viitisen vuotta.   – Olemme osaltamme yrittäneet olla ymmärtämässä taloudellista kehitystä ja tarjota sen hintaisia lippuja, että ihmisillä on niitä mahdollisuus ostaa, puheenjohtaja Jyrki Lehti kertoo.   Mikäli tapahtumaan saataisiin kiinnitettyä aivan huippuesiintyjä, jonka esiintymispalkkio poikkeaisi aikaisempien vuosien linjasta, voitaisiin hintaa Lehden mukaan tarkastella uudelleen.   – Yritämme parhaamme mukaan seurata kokonaistalouden kehitystä ja miettiä, mitä huvitukset voivat ja saavat maksaa, hän sanoo.

Kävijöille maksettavaksi tulevan lipun hinnan taustalla on niin esiintymispalkkioita, rakenteiden vuokrakustannuksia kuin mainoskulujakin.

– Monen vuoden kokemuksella kulujen arvioiminen onnistuu tietyllä varmuudella, Lehti sanoo.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä uskoo, että lippujen hinnat eivät ole vielä saavuttaneet kävijöiden kipurajoja – siitä osaltaan kertoo Ruissalossa järjestetyn festivaalin tämänvuotinen kävijäennätys.

– Kun verrataan vaikka Keski-Euroopan ja Ruotsin festareihin, siellä hinnat liikkuvat jo lähempänä kahtasataa euroa, Niemelä kertoo vertailupohjaksi.

Lue lisää keskiviikon Länsi-Suomesta.