Festivaalin uusi aluevaltaus: Jazzkukon kitarakilpailussa vastakkain kaksi nuorta kitaristia

26-vuotias Atte Aho julkaisee ensimmäisen soololevynsä vuoden lopussa.

Jazzkukko-festivaalia juhlitaan Laitilassa 21.–25. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu Suomen ensimmäinen ja ainoa alle 30-vuotiaille muusikoille järjestetty jazzkitarakilpailu.

Finaaliin valitut helsinkiläiskitaristit esiintyvät ensi torstaina tuomaristolle ja yleisölle avoimessa tapahtumassa Laitilan torilla
Jazzkukko-lavalle astuvat silloin 23-vuotias Johannes Granroth ja 26-vuotias Atte Aho.

Molemmat finaaliin edenneet kitaristit ovat nuoresta iästään huolimatta ehtineet soittaa menestyksellisesti lukuisissa eri orkestereissa ja yhtyeissä.

Sibelius-Akatemian jazzlinjalla opiskeleva Granroth on lunastanut paikkansa muiden muassa Maja Mannilan ja Iiro Rantalan yhtyeissä.

Helsingin Metropolialta muusikoksi valmistunut Atte Aho on soittanut muun muassa Abreun, Sami Pitkämön ja Robinin kokoonpanoissa. Hänen ensimmäinen soololevynsä ilmestyy vuoden lopussa.

23-vuotias Johannes Granroth on soittanut Maja Mannilan ja Iiro Rantalan yhtyeissä.

Luvassa rytmimusiikin ilotulitusta

Luvassa on paitsi jännittävä kisa, myös "rytmimusiikin ilotulitusta ja kuulijoiden korvia hivelevää musisointia".

Jazzkukon taiteellinen johtaja Kari Antila kertoo tuomariston kiinnittävän huomiota erityisesti soittajien afroamerikkalaisen musiikin tuntemukseen ja sen keskeisten ilmiöiden tuntemiseen.

Olennaista on muusikkojen kyky improvisoida ja tulkita jazzia.

Ensimmäisen kerran järjestettävän kansallisen nuorten jazzkitarakilpailun tuomaristo on kansainvälinen ja edustaa alansa huippua. Siihen kuuluvat kitaristit Kari Antila, Jarmo Hynninen, Peter Hertmans ja Gilad Hekselman.

Jazzkitarakilpailu to 22.7. klo 19 Laitilan torilla. www.jazzkukko.fi