Festivo-viikon kruunavat Hannu Lintu ja Pori Sinfonietta

Festivo-viikon huipennuksena perjantaina Rauma-salissa lavalle nousevat raumalaislähtöinen kapellimestari Hannu Lintu ja Pori Sinfonietta solistinaan kanadalaispianisti Angela Hewitt

Lintu toimii nykyään Radion Sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Tällä kaudella hän palaa johtamaan myös muun muassa Tukholman ja Göteborgin Sinfonikkoja sekä Berliinin Saksalaista ja Toronton Sinfoniaorkesteria.

Raumalla Linnun johtamista on ollut harvoin tarjolla. Loppuvuodesta kapellimestari vierailee Raumalla myös RSO:n kanssa.

Perjantaina kamarimusiikkia on tarjolla myös merimuseon vintillä, jossa esiintyy Jousia-kvartetti. Festivossa kvartetti esiintyy nyt ensimmäistä kertaa.

– Olemme soittaneet yhdessä Jousia-kvartetissa jo vuosia. Tällä hetkellä suurimman osan vuotta olemme kaikki kuitenkin kiinni tahoillamme, joten on erityisen hienoa päästä soittamaan yhdessä. Toivottavasti se fiilis välittyy yleisöönkin, toivoo sellisti Timo-Veikko Valve, jonka orkesterikiinnitys on vienyt asumaan Sydneyhin, Australiaan.

Rauma Festivo päättyy lauantaina 9.8.