Festivon 30. juhlavuosi risteilee Itämerellä

Sunnuntaina 4.elokuuta alkavalla Rauma Festivo -viikolla rakennetaan klassisen musiikin sävelsiltoja Itämeren kaupunkien välille. Yhdistävinä tekijöinä ovat Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteokset, joita esittävät kansainväliset huippumuusikot. Taiteellinen johtaja Jan Söderblom on kutsunut Raumalle kamarimuusikoita kaikista Itämerta ympäröivistä maista.


Konserttiviikolla esiintyvät venäläinen pianotaiteilija Alexander Melnikov, huilisti Janne Thomsen Tanskasta, alttoviulisti Ellen Nisbeth Ruotsista sekä virolainen viulisti ja säveltäjä Mihkel Kerem. Vokaalisolisteina kuullaan puolalaista mezzosopraanoa Urszula Krygeriä ja saksalaista baritonia Stephan Logesia. Useita sooloteoksia ja pianokeskeistä kamarimusiikkia esittävät latvialainen pianisti Lauma Skride ja liettualaiset Sonata Deveikytė-Zubovienė ja Rokas Zubovas. 

Suomalaisia klassisen musiikin taitajia edustavat viulisti Jan Söderblomin lisäksi sellisti Jan-Erik Gustafsson ja kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan kapellimestari ja kuoronjohtaja Teemu Honkanen.

Rauman kauppatorilla ja festivaalikahvilassa kuullaan päivittäin ilmaisia musiikkiesityksiä. Torstaina 8.8. soivat Carpe diem – tartu hetkeen! Luvassa on myös Itämeriaiheisia musiikkituokioita eri puolilla Vanhaa Raumaa.