Rauma Festivon pääsymaksuton ohjelma miksaa tanssia ja sirkusta kamarimusiikkiin

Torstain Carpe diem -yllätyskonserttien esiintyjät paljastuvat vasta kohteessa.

| Päivitetty

Rauma Festivon perinteinen Carpe diem -yllätyskonserttien päivä torstaina 4.8. on täynnä crossoveria. Viulisti Siljamari Heikinheimo ja tanssitaiteilija Auri Ahola ovat yhdistäneet viikon taiteilijoista pareja, joiden esitykset Vanhan Rauman yksityispihoissa syntyvät muun muassa jonglöörauksen, jazzbasistin, sellistin, ballerinan, viulistin ja breikkaajan kohtaamisista.

Esiintyjät paljastuvat vasta konserttipaikoissa, ja kohteiden välillä on mahdollisuus osallistua Rauman oppaiden maksuttomaan opastukseen.

Taiteilijat esillä Festivo-torilla

Café Salissa on kahvilakonsertteja festivaaliviikon iltapäivissä. Sopraano Emma Lammela ja pianisti Shenran Wang esittävät romanttisen lied-ohjelmiston, viulisti Tuuli Raitio ja pianisti Josefin Kavén suomalaisia viulukappaleita ja Ekin Kuzukiranin, Yanan Bain ja Elis Hakolan muodostama jousitrio Melartinin trion.

Festivo-torilla keskustellaan tällä kertaa maailmankansalaisuudesta, historiankirjoituksesta pois pudotetuista ja taiteellisesta yhteistyöstä. Festivon taiteilijoiden lisäksi mukaan on kutsuttu raumalaisia kulttuurivaikuttajia.

Viikon päätteeksi Rauman Konserttiyhdistyksen omistamaa Festivo-viulua soittava Miriam Luukkonen esiintyy yhdessä urkuri Saara Kukon kanssa Pyhän Ristin kirkossa Rauman seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävässä konsertissa. Bachin ja Ysaën vsooloviuluteosten lisäksi ohjelmassa on Mendelssohnin ja Massenet’n teoksia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut