Fingrid asettanut OL3:lle toistaiseksi pysyvän enimmäistuotantorajoituksen

Teollisuuden Voima julkaisi kolmannen osavuosikatsauksensa perjantaina.

Teollisuuden Voima julkaisi kolmannen osavuosikatsauksensa perjantaina.

Yhtiö kertoo OL3:n sähöntuotannon jatkuneen keskeytyksettä huhtikuussa 2023 tapahtuneen vastaanoton ja toukokuussa 2023 alkaneen kaupallisen käytön jälkeen.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj on asettanut OL3:n tuotannolle toistaiseksi pysyvän enimmäistuotantorajoituksen 1 570 MW. Lisäksi Olkiluodon kaikkien kolmen laitosyksikön tuotantotehoa on säädetty alaspäin tilanteissa, joissa sähkön tuotanto on ollut suurta Pohjoismaissa.

Elokuussa 2023 OL2:lla vaihdettiin vikaantunut roottori, jonka vaihtoseisokki kesti 17 vuorokautta.

Posivan käyttöluvan käsittely on toimitettu Säteilyturvakeskuksella (STUK), ja se on edennyt. Posivalta on pyydetty lisäselvityksiä.

STUK ilmoitti syyskuussa 2023, että turvallisuusarvio ja lausunto käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen käyttölupahakemuksesta ei valmistu vielä tänä vuonna.

Työt kapselointilaitoksen järjestelmien asennuksissa ja käyttöönotossa ovat jatkuneet suunnitellusti. Ensimmäisessä varsinaisessa loppusijoitustunnelissa tutkimukset tunnelin soveltuvuuden varmentamiseksi ja loppusijoitusreikien sijaintien määrittämiseksi ydinpolttoaineen loppusijoittamiseen on saatu valmiiksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut