Finlandia-hymni päätti arvokkaasti Rauman itsenäisyyspäivän juhlat

Rauman kaupungin itsenäisyyspäivän juhlinta päättyi arvokkaasti Finlandia-hymniin.

101-vuotista Suomea juhlistettiin Raumalla torstaina perinteisten juhlallisuuksien merkeissä. Partiolaisten lipunnostolla Posellin edustalla alkanut päivä päättyi Rauma-salissa Rauman Poikasoittokunnan esittämän Finlandia-hymnin säveliin ja sen myötä lippujen poistumiseen.

Perinteiden vaalimiseen kehotti myös Rauman itsenäisyyspäivän juhlassa puhunut reservin upseeri Ravo Sarmet. Hän muistutti puheessaan muun muassa itsenäisyyden merkityksestä.

– Suomen itsenäisyyden juhlistaminen ei ole vain sinivalkoisia lauluja ja lippuja, jotka kaivetaan esiin 6. joulukuuta ja laitetaan takaisin 7. joulukuuta. Se on tekoja ja oikeuksia, joiden mukana tulee myös velvollisuuksia, Sarmet pohti.

Rauman itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin palkintoja kulttuurin, liikunnan ja urheilun saralla menestyneille. Tänä vuonna myönnettiin ensimmäistä kertaa kulttuuripalkinto sekä liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto yhdistettynä. Vuoden 2018 palkinnon sai Selkämeren kansallispuiston ystävät ry:n Raumanmeren väkeä -työryhmälle, jonka toiminnassa yhdistyivät tärkeät ja ajankohtaiset kulttuurin ja luontoliikunnan tavoitteet. Työryhmälle myönnettiin 2 000 euron palkintosumma

Nuorisotekopalkinto myönnettiin RaumArs ry:lle pitkäjänteisestä taidekasvatuksen hyväksi tehdystä työstä raumalaisten lasten ja nuorten parissa. Yhdistykselle myönnettiin 1 000 euron palkinto.

Vuoden 2018 menestyneet urheilijat: 

Paras miesurheilija, palkintosumma 700,00 € Eemil Varho (uinti)

Paras naisurheilija, palkintosumma 700,00 € Mirka Valo (voimanosto) 

Paras poikaurheilija, palkintosumma 300,00 € Mikko Petman (jääkiekko)

Paras tyttöurheilija, palkintosumma 300,00 € Henna Blomroos (frisbee)

Paras joukkue, palkintosumma 500,00 € Pallo-Iirot edustus 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut