Flunssaa on nyt runsaasti liikkeellä

Hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia on nyt liikkeellä Satakunnan alueella.

– Erityisen paljon liikkeellä on hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, joista tavanomaisimpia on rinovirus. Mistään merkittävästä asiasta ei ole kuitenkaan kyse, sillä elämme aivan tavanomaista syyskautta, Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä toteaa.

Suomessa on todettu tänä syksynä muutamia yksittäisiä influenssatapauksia pääkaupunkiseudulla, mutta Satakunnassa on vielä rauhallista.

Uusitalo-Seppälän mukaan influenssa sekoitetaan vieläkin usein tavalliseen flunssaan. Influenssa on kuitenkin tavallista flunssaa huomattavasti ärhäkämpi tauti. Influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan voi hakea suojaa vain kausi-influenssarokotteesta.

Influenssarokotukset aloitetaan terveyskeskuksissa marraskuun aikana. Sairaalahenkilöstön rokotukset alkavat ensi viikolla.

Infektiolääkäri suosittelee kausi-influenssarokotteen ottamista kaikille.

– Tällä influenssakaudella painotetaan erityisesti sitä, että maksuttoman influenssarokotteen saavat myös he, joiden lähipiirissä on influenssalle erityisen altis henkilö, kuten esimerkiksi syöpäpotilas tai iäkäs vanhus, Uusitalo-Seppälä sanoo.