Fortumin yhtiökokouksen raumalaisedustus: "Äänestyksen tulos hämmästytti"

Fortumin yhtiökokous hyväksyi odotetusti valtion ja Fortumin välisestä 2,35 miljardin euron rahoituspaketista.

Energiayhtiö Fortumin yhtiökokous hyväksyi keskiviikkona valtion ja Fortumin sopiman enintään 2,35 miljardin euron rahoituspaketin. Lainan korko on 14,2 prosenttia, ja yhtenä ehtona on myös, että valtion sijoitusyhtiö Solidiumille suunnataan maksuton osakeanti. Kokous kesti lähes viisi tuntia.

Kokoukseen osallistunut Rauman Seudun Osakesijoittajien puheenjohtaja Vesa Tuuli sanoi, että päätös oli odotetun mukainen. Suomen Osakesäästäjät, jonka paikallisyhdistys Rauman Seudun Osakesijoittajat on, vastusti päätöstä. Rahoituspaketin vastustajien osuus jäi STT:n mukaan kokouksessa noin kahdeksaan prosenttiin.

"Johto vastasi ihan kiltisti"

Muiden muassa Osakesäästäjät ja Pörssisäätiö kritisoivat lainapakettia sekä etukäteen että kokouksessa.

– Kommentteja oli aika paljon. Kokouksessa esitettiin hyviä kysymyksiä, ja muutamaa lukuunottamatta johto vastasi niihin ihan kiltisti, Tuuli kuvaili.

Pakettia vastustanut rintama ei tosin Tuulen mukaan pysynyt aivan yhtenäisenä.

– Hämmästytti, kun kokouksen puheenjohtaja sanoi, että tulos olisi ollut sama, vaikka valtio ei olisi äänestänyt, Tuuli sanoi.

Tuulen mukaan osakesijoittajien huoli lainapaketin hyväksymisessä oli, että meneekö usko osakemarkkinoihin. Solidiumille järjestettävä osakeanti tarkoittaa myös sitä, että piensijoittajien osuus Fortumin omistuksesta pienenee.

– Minua ei se rahallinen menetys niin paljon huolettanut, vaan osakemarkkinoiden periaatteen noudattaminen. Valtion omistajana pitäisi näyttää esimerkkiä, ja nyt se tekee näin, Tuuli sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut