Ganal Kehityksen Pölönen: Puoli vuotta varmaan minimiaika kauppakeskuksen lykkääntymiselle

Kauppakeskuksen rakentamisen siirtyminen myöhäisemmäksi saa kysymään voisiko myös kaupunki säästää lykkäämällä hankkeeseen liittyviä kunnallistekniikan töitään.

| Päivitetty

Ganal Kehityksen toimitusjohtaja Jari Pölönen vakuuttaa, että Rauman uuteen kauppakeskukseen oli tulijoita talvella ja rahoituspaketti on kasassa.

- Rahoitus on kunnossa, emmehän muuten olisi olleet vapun aikoihin valmiita tekemään päätöstä hankkeen aloittamisesta. Turha on harmitella, tilanne on nyt tämä.

Hän ei suostu kertomaan mikä oli kauppakeskuksen vuokrausaste talvella, kun asiat näyttivät vielä hyvältä.

- Emme halua sitä kuvata tai kommentoida. Olennaista on, että olimme valmiita lähtemään liikkeelle. Sitten iski päälle tämä koronatilanne, eivätkä tietyt organisaatiot pysty tekemään päätöksiä, kun niiden fokus on ihan muualla, sanoo Pölönen.

Hänen mukaansa vuokralaiset ymmärtävät miksi Raumalla otettiin aikalisä.

- Parempi ratkaisu näin. Uskomme, että koronakriisi menee ohi ja tilanne normalisoituu. Sitä vaan ei kukaan tiedä kauanko tässä vielä menee. Vuokratiimin kanssa olemme tehneet erilaisia skenaarioita.

Koska rakentamispäätös parhaassa tapauksessa voidaan tehdä? Syksyllä?

- Puoli vuotta on varmaan lyhin aika lykkääntymiselle. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Kauppakeskuksen rakentamiseen menee puolisentoista vuotta.

- Edistämme hanketta aloittamalla Tarvontorin purkutyöt kesällä. Purku-urakoitsijaa ei vielä ole valittu. Kenties purkaminen pääsee käyntiin jo kesäkuun lopulla, ehkä vasta elokuussa.

Yleensä kauppakeskuksessa on veturina iso ruokakauppa, mutta Ganal-keskukseen sellaista ei ole tulossa.

- Päivittäistavaraa kauppakeskukseen kyllä tulee. Suurta ruokakauppaa sille paikalle ei edes mahtuisi ja lähellä on kaksi hypermarkettia. Aivan ydinkeskustaan sijoittuvassa kauppakeskuksessa ruokakauppaa ei veturiksi tarvita. Nämä ovat aika paikallisia ratkaisuja, sanoo Pölönen.

Suvanto: Kaupungin osuutta ei voi siirtää

Kauppakeskuksen rakentamisen siirtyminen myöhäisemmäksi saa kysymään voisiko myös kaupunki säästää lykkäämällä hankkeeseen liittyviä kunnallistekniikan töitään.

- Ei, tarkoitus on viedä ne maaliin mahdollisimman nopeasti, ettei asuntotuotanto häiriinny, vastaa vs. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto.

Hartela rakentaa entisen linja-autoaseman paikalle ainakin yhden kerrostalon.

Hartelan aluejohtaja Lauri Piitari kertoi Länsi-Suomelle huhtikuussa, että asuntoja Rauman Loistosta on myyty tarpeeksi, jotta rakentaminen voidaan aloittaa. Sitä ennen kaupungin pitää hoitaa sille kuuluvat infratyöt.

Suvannon mielestä Tarvontorin purkaminen kertoo, että kauppakeskushanke etenee.

Lisätty Suvannon kommentit klo 17.22

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut