Gasellit esittää vuoden 2019 kesäkumibiisin "Suojaus petti"

Vuoden 2019 Kesäkumikampanjan käynnistää Gasellien Suojaus petti -kesäkumibiisi. Jo 25. kertaa järjestettävän kampanjan slogan on tänä vuonna “Suojaudu taudeilta, älä tunteilta”.

Kampanjaan kuuluvien kesäkumien jako käynnistyy YleXPopissa, joka järjestetään 1. kesäkuuta Joensuussa. Gasellit esiintyy tapahtumassa ja esittäää tuolloin myös kesäkumibiisin ensimmäistä kertaa livenä.

Kesäkumikampanja on mukana kesän tapahtumissa ympäri Suomea, esimerkiksi Turun Ruisrockissa, Tampereen Blockfesteillä, Joensuun Ilosaarirockissa sekä Oulun Qstockissa. Kesäkumin sanomaa tapahtumissa levittävät YleX, Suomen Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset sekä Syöpäjärjestöjen ja Väestöliiton asiantuntijat.

Yhteensä kesäkumeja jaetaan kesän aikana Suomen suurimmissa tapahtumissa 170 000 kappaletta. Lisäksi Sotilaskotiliitto jakaa varusmiespalvelustaan suorittaville 30 000 lomakumia.

Gaselleille kesäkumibiisi on instituutio, joka on kuulunut lähtemättömänä osana kesään jo lapsuuden mökkireissuista. Vaikka nelikkoa oltiin pyydetty tekemään vuoden 2019 kesäkumibiisi, ei Gasellit lupautunut mukaan ennen kuin kappaleelle löytyi juuri oikeanlainen muoto.

Kappale on rakentunut Hätä-Miikan säkeistöstä löytyvän ajatuksen, "kumi suojaa mua taudeilta, mut mikä suojaa mua tunteilta”, ympärille.

– Omilta tunteiltaan voi koittaa suojautua, mutta ne eivät katoa mihinkään. Jos ihastuu, niin ihastuu ja se on sitten usein menoa, Gasellit kommentoi.

YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kauton mukaan Emma Gaalassa vuoden yhtyeenä palkitun bändin ottaminen Kesäkumikampanjan edustajaksi ei ollut vaikea päätös.

– Positiivista asennetta huokuva Gasellit on erinomainen valinta tämän vuoden kampanja-artistiksi. Suojaus petti -kesäkumibiisissä on todella kesäinen tunnelma, mutta ennen kaikkea kappale muistuttaa siitä ihanasta tunteesta, kun rakkaus vie jalat alta, Kautto kertoo.