Geenimuuntelematonta soijaa Uudenkaupungin satamaan

Finnprotein Oy:n soijajalostamon ensimmäinen soijapapulasti saapui Uudenkaupungin satamaan maanantaina. MV Arneborg toi Brasiliasta yli 11 000 tonnia geenimuuntelemattomia soijapapuja. Suomalaisille rehutuottajille on tarjolla uusi, geenimuuntelematon raaka-ainevaihtoehto, kun Finnprotein Oy alkaa syksyn aikana jalostaa pavuista soijatuotteita.

Finnprotein ostaa soijapavut suoraan vastuulliseen kasvatukseen sitoutuneilta soijantuottajilta ilman välikäsiä ja vastaa myös niiden laivaamisesta Brasiliasta Suomeen. Soijapavuista on dokumentoitu tieto aina pellolta prosessiin. 

Vuonna 1996 alkanut GMO-soijan kasvatus on nopeasti korvannut perinteisen soijanviljelyn. Nykyään 90 prosenttia maailmalla myytävästä soijasta on geenimuunneltua. 

WWF Suomi arvioi, että tällä hetkellä vain 25 prosenttia Suomessa käytössä olevasta soijasta on tuotettu vastuullisen tuotannon takaavien standardien mukaisesti.

Finnprotein Oy on yksi Euroopan johtavista NON-GMO -soijan prosessoijista ja on sitoutunut hankinnoissaan sataprosenttisesti sertifioituun soijaan vuoden 2014 aikana. Lisäksi Finnprotein Oy toimii yhteistyössä WWF Suomen kanssa, jotta kaikki Suomessa käytetty soija olisi vastuullisesti tuotettua vuoteen 2015 mennessä.