Haastekampanja liikuttaa iäkkäitä Eurajoella ja Laitilassa

Ikäihmisten liikunnan toimenpideohjelma haastoi järjestöt, kunnat, vanhusneuvostot ja seurakunnat vetämään vertaisohjaajien voimin kuntoilutapahtumia liikuntapuistoissa. Rauman lähettyvillä liikuntatapahtumia järjestetään Eurajoella ja Laitilassa.

Tavoitteena on lisätä iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelua kaikille avoimissa ja maksuttomissa liikuntapuistoissa. Kuntoilutapahtumia järjestetään touko-kesäkuussa reilut sata ympäri Suomea.

Päivittäinen lihastenkäyttö on ikäihmiselle elinehto. Liikunta ei estä vanhenemista, mutta sen avulla säilytetään tai parannetaan lihaskuntoa, tasapainoa, liikkuvuutta ja unen laatua.

Kestävyysliikunta vähentää myös riskiä muistitoimintojen heikkenemiseen ja muistisairauksiin sairastumiseen, muistutetaan Ikäinstituutista.

Eurajoella järjestetään ensi viikon tiistaina kello 10 Voi Hyvin - Eurajoen ikäihmiset liikkumaan -tapahtuma.

Tapahtumapisteet Eurajoella ovat Lapijoen kaukalo, Huhdan koulun yläpiha, keskusurheilukentän keinonurmi, Jokisimpukan aktiivipiha ja juhlasali, Tupalan Heikinpuisto, Kuivalahden nuorisoseurantalo, Sydänmaan koulu ja Irjanteen nuorisotalo.

Laitilassa vietetään tämän viikon lauantaina iltapäivällä EnergiaPäivää. Tapahtuma järjesteään Laitilan kaupungin pururadalla.