Haastepyöräilykampanja haastaa työmatkapyöräilyyn

Tämän vuoden haastepyöräilyyn on ilmoittautunut 32 kuntaa Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta.

Vapusta juhannukseen sijoittuva haastepyöräily on perinteikäs pyöräilykampanja, jossa halukkaat kunnat jatkavat kampanjaa aina elokuun loppuun asti.

Viime vuonna kampanjassa pyöräiltiin yli 50 kertaa maapallo ympäri, eli kokonaissuoritusmäärä oli 2 257 690 kilometriä.

Arki- ja harrastepyöräily sekä pyöräretket ovat tärkeä osa haastepyöräily-kampanjaa, mutta pääteemana tänä vuonna on työmatkapyöräily.

Työmatkan kulkeminen pyörällä on hyvä mahdollisuus terveyttä edistävään liikuntaan. Säännöllinen pyöräily edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vähentää sairastumisriskiä ja lisää elinvuosia.

Jokaisessa haastepyöräily-kampanjaan osallistuvan kunnan alueella sijaitsee merkattuja kirjauslaatikoita, joiden kirjausvihkoon pyöräilijät voivat merkitä tietonsa ja suorituksensa. Kuntien laatikkokartat ja sijainnit löytyvät kuntien nettisivuilta sekä osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Laatikkokirjaukseen oikeuttava pyöräilymatka on 10 kilometriä per kirjaus, mutta nettikirjaukseen voi kirjata pitemmänkin matkan.

Tarkemmat tiedot kampanjasta ja nettikirjauslinkit sekä tulostettava KKI -työmatkaliikkumiskortti löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.