Haastepyöräilyn mobiilisovellus starttaa jo huhtikuun alussa

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna. Myös Rauma on jälleen mukana. Kuva: arkisto/Esa Urhonen

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna 31 kunnan alueella, mutta poikkeustilan johdosta kaikille avoin mobiilisovellus käynnistyy jo 1. huhtikuuta. Sovellus on käytössä kaikkien Haastepyöräily -kampanjaan ilmoittautuneiden kuntien asukkaille huhtikuun ajan.

Tarkemmat tiedot mukana olevista kunnista ja mobiiliohjeet löytyvät  täältä.

Valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan liikkumista ja ulkoilua ei ole kielletty, mutta siihenkin on tehty rajoituksia ja ohjeita, joten seuraa viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita.

Mobiilisovellus on ilmainen sovellus Haastepyöräily -kampanjaan, joka kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää ne suoraan Haastepyöräily sivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain.

-Monen jäätyä kotiin etätöihin ja -kouluun, on työikäisiltä päivittäinen työmatkapyöräily ja koululaisilta koulumatkapyöräily jääneet pois, joten nyt kannustamme kaikkia liikkumaan, toteaa Juha Koskelo.

Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1.5.-21.6. ja joissakin kunnissa kampanja jatkuu syksyyn asti.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.