Häirintää ilmenee myös Rauman yöelämässä

#Lääppijän myötä sosiaalisessa mediassa jaettiin esimerkiksi yöelämässä koettuja häirintätapauksia. Kuva: LS-akisto

#Lääppijä-kohu nosti viime viikon lopulla puheenaiheeksi ahdistavan lähentelyn ja seksuaalisen häirinnän. Moni avautui sosiaalisessa mediassa esimerkiksi yöelämässä sattuneista kokemuksistaan.

Raumalla yökerhojen henkilökunnan tietoon jonkinasteisia häirintätapauksia tulee lähes joka ilta. Bistromax Oy:n ohjelma- ja markkinointivastaava Toni ”Protoni” Järvinen toteaa, etteivät tapaukset ole lisääntyneet, vaan yön pikkutunneilla on riittänyt epäselvyyksiä niin kauan kuin hän muistaa.

Iltaravintolassa monen harkintakyky pettää ja tilanteet kärjistyvät herkästi. Usein tapahtumien todellinen kulku jää epäselväksi. Henkilökunnan on vaikea puuttua tapauksiin niiden jo tapahduttua.

– Kun väkeä on paljon, henkilökunnan katse ei ulotu joka paikkaan, emmekä näe tilanteita mistään kameroista, Järvinen huomauttaa.

Raumalla asiakaskunta on jo useamman vuoden ollut kansainvälistä, mikä on välillä näkynyt kulttuuri- ja asenne-eroina. Järvinen arvioi, että toisinaan ulkomaalaisten käytöksestä saatetaan kannella kantaväestön käytöstä helpommin.

Jokainen asiakas kokee tilanteet eritavalla. Jos tilannetta ei pystytä selvittämään osapuolten kanssa, voidaan tehdä poliisille ilmoitus.

– Kaikki tapaukset ovat vakavia, eikä niitä hyväksytä.

Lue lisää aiheesta ja esimerkiksi Raumalla opiskelevien naisten ajatuksia aiheesta päivän Länsi-Suomesta tai Plus-osiosta.