Haitko kotitalousvähennystä? Kuulut ennätyksellisen suureen joukkoon, kertoo Verohallinto

10 000 henkilöä hyödynsi kotitalousvähennystä öljylämmityksestä luopumiseen, kertoo Verohallinto.

Ennätysmäärä suomalaisia haki viime vuonna verotuksessa kotitalousvähennystä, käy ilmi Verohallinnon tuloverotilastoista. Kotitalousvähennystä hyödyntäneitä oli ensi kertaa yli puoli miljoonaa. Verohallinto myönsi tätä vähennystä kaikkiaan 525 miljoonaa euroa.

Kotitalousvähennystä pystyi viime vuonna ensi kertaa käyttämään öljylämmityksestä luopumiseen. Tähän haki vähennystä 10 000 ihmistä.

Eniten vähennystä hyödynnettiin entiseen tapaan perusparannus- ja kunnostustöihin. Niiden osuus kaikista kotitalousvähennyksen kustannuksista oli 77 prosenttia. Seuraavaksi suosituinta oli kotitaloustyö, jonka kustannusten osuus oli 18 prosenttia. Hoiva- ja hoitotyön kustannusten sekä öljylämmityksestä luopumisen kustannusten osuudet olivat molemmat kolme prosenttia.

Vanhemmat ikäluokat hyödyntävät kotitalousvähennystä muita useammin. Vähennyksen keskiarvot ovat suurimmat 40–49- sekä 50–59-vuotiailla, molemmilla lähes 1 100 euroa, kerrotaan Verohallinnon tiedotteessa.

Suurituloiset saivat keskimäärin suurempia kotitalousvähennyksiä kuin pienituloiset. Yli 200 000 euroa ansainneiden kotitalousvähennysten keskiarvo oli 1 775 euroa ja alle 20 000 euroa tienanneiden 857 euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut