Hakkerit myös tavallisten ihmisten riesana

Raumalaisen Minna Paanasen perheen raha-asiat joutuivat hiljattain isoon myllerrykseen, kun kävi ilmi, että tililtä oli viety luvatta rahaa.

– Uusin pankkikortin, enkä ehtinyt edes käyttää sitä missään kun rahaa jälleen katosi. Hetken päästä niitä vietiin myös mieheni ja yritykseni tileiltä sekä luottokortille tuli mystisiä maksuja.

Kaikki maksut tulivat samasta lähteestä, tietokentässä vain Google Supercell -nimi.

– En yleensä seuraa tarkkaan tilitapahtumia, onneksi huomasin poikkeukselliset maksut. Luottokortteja oli veloitettu luottorajoihin saakka.

Nimen perusteella voisi olettaa tapahtumien tulevan suomalaisen peliyritys Supercellin mobiilipeleistä, mutta tästä Paanasen mukaan ei ollut kyse. Hän ei ollut pelejä pelannut. Vastaavia Google Supercell -huijauksia on tehty paljon ympäri maailmaa. Pelkästään Supercellin omalla Facebook-sivulla sadat ihmiset ilmoittavat joutuneensa vastaavien veloitusten kohteeksi, vaikka eivät olleet edes kuulleet koko peliyrityksestä.

– Kyllä sitä ensimmäiseksi kysyttiin, että onko lapsi niitä ostoja tehnyt.

– Yhden päivän aikana saattoi olla kymmeniä satojen eurojen veloituksia. Kukaan ei varmaan ehtisi edes pelata niin paljoa.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta.