”Haluamme edelleen rakentaa laivan Raumalla”

Vaikka Rauman telakan tulevaisuus näyttää synkältä, norjalainen Polar Cruise Enterprises AS -varustamo kävi neuvottelemassa arktisen risteilijän rakentamisesta Raumalla.

– Haluamme ehdottomasti rakentaa laivan Raumalla, se on ykkösvaihtoehtomme, varustamon edustaja Petri Kangasvuo kertoi.

– Mutta seuraamme parin kuukauden ajan, mitä Rauman telakalle tapahtuu. Tilanne on niin sekava, että nyt on tuumailuhetken aika, Kangasvuo jatkaa.

Pääomarahoitusta edelleen kartoittava Polar Cruise Enterprises perustaa Suomeen sisaryhtiön, jolloin kuka tahansa voi sijoittaa arktiseen risteilijään.

– Emme kerro vielä yhden osakkeen myyntihintaa, mutta sen verran voimme kertoa, että ne ovat kenen tahansa ostettavissa, Kangasvuo määrittelee osakkeiden hintaluokkaa.

Polar Cruise Enterprises haluaa rakentaa Rauman telakalla arktisen alueen risteilijän. Risteilyprojekti kantaa nimeä Ursus Maritimus, ja laivan matkustajakapasiteetti olisi 240 henkilöä. Laivassa olisi noin 70 hengen miehistö.

Polar Cruise Enterprisesin perustaja ja presidentti, merikapteeni Asbjörn Endresen vieraili maanantaina Raumalla neuvottelemassa Rauman kaupungin suunnittelujohtajan Asko Aro-Heinilän , STX:n Johan Snellmanin sekä SAMKin merenkulun koulutusjohtajan Heikki Koiviston kanssa. Myös kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi osallistui keskusteluun.